Jobbdag. Sedan LÅNGhelg!

Torsdag morgon. Klockan är 07 och jag sitter på bussen på väg till jobbet. Nästa vecka har jag och B bytt måndag och tisdag med varandra, så när jag kommer hem ikväll har jag en riktigt lång helg att se fram emot.

Eller… Jag hoppas att helgen blir något att se fram emot. Igår när jag kom hem från jobbet möttes jag av en nöjd, närmast självgod B som meddelade att barnet sovit till 09, ätit frukostgröten och lunchburken utan problem.

Vi möttes hos farmor, eftersom det var farbror M:s födelsedag, och dags för den sedvanliga middagen bestående av cœur de filet med prinsesstårta till efterrätt. H fick nöja sig med en burk. Vilket han gjorde! B matade.

Skitungen har alltså inget problem med att vare sig äta eller sova med sin pappa! De hade ju haft det hur bra som helst även i måndags, medan jag hade hell on earth större delen av tisdagen.

Jag försöker unna B att vara den som är bäst på föräldrandet just nu. Jag har ju haft en ledande position redan från start på grund av amning, så det är väl inte mer än rätt att B också får glänsa ett tag. Men jag är ändå sur och förvirrad. Vad gör jag för fel?

Vi blev kvar hos farmor till klockan 22, och stackars lilleman var helt utmattad när vi åkte hem. Det fanns inte på kartan att somna när det hände så mycket kul. Så han däckade i bilen på vägen hem, och halvsov sig igenom blöjbyte och nedläggning i spjälsängen, där han bara vände sig på sidan och började snarka.

Och där satt mamman med bröst som börjat kännas som stenklumpar, inställda på nattningsamning vid 19-20-tiden. Nåväl, en ville inte väcka barnet för den sakens skull, så det var bara att försöka somna. Vilket jag gjorde cirkus två sekunder efter att jag lade huvudet på kudden. När H väl vaknade och ville upp till oss var de arma tuttarna ömma som de inte varit sedan i början av amningsperioden, och fullkomligt stekheta. Det var tack och lov snabbt fixat av H.

Nu ska jag kliva av bussen och vara jäkligt effektiv, så jobbet kan läggas åt sidan över långhelgen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.