Tolvmånaderskontroll på BVC

Helt rätt i tiden var vi — så här dagen efter ettårsdagen — på ettårskontroll på BVC i förmiddags.

Jag hade i vanlig ordning missat att skriva upp tiden, och var i måndags  tvungen att ringa och boka om två kunder jag naturligvis lagt in just i förmiddags. Det var samma sak inför tiomånaderskontrollen. Slarvmamma…!

Vi är ju vi, så vi sprang in på BVC med andan i halsen ett par minuter efter utsatt tid. Halv elva. Det känns som att vi är den enda småbarnsfamiljen i världen som har svårt att hinna någonstans före lunchtid. Efter besöket stötte vi på en av papporna med barn från mammagruppen. Då hade vi satt oss på kaféet vid torget för en frukostmacka. Den andra pappan och barnet åt lunch… H hade visserligen hunnit få sin gröt innan vi gick, men det var ju inte i närheten av lunchdags ännu.

Och resultatet av 12-månaderskontrollen, då? Ståtliga 77 cm lång och 11,43 kg tung, med ett huvudmått om 48,5 cm. Helt som det skulle. Han ligger fortfarande strax över medelkurvan på både längd och vikt, även om viktkurvan ligger lite mer över än längden. Men det var inget att bry sig om, för han är ju på väg att lära sig gå, och då behövs lite att ta av.

Sedan fick han 1-årsvaccinet, och det var ingen höjdare. Han grät till lite vid den första sprutan, med stelkrampsvaccin, men slutade genast. Den andra sprutan, med kombinationsvaccinet, gjorde mer ont, och han tjöt i högan sky. Mamman försökte trösta lite käckt och inte gråta själv. Det är svårt att se sin lillskrutt ha ont, och att en hjälper till att göra illa honom, även om en vet att det är för hans bästa. Han vet ju inte det…!

Efter 1-årskontrollen är det ett helt halvår till nästa BVC-besök. Herregud, vi har en ettåring och ingen bebis längre, och hans välmående är nu helt överlämnat till oss! Hur gick detta till?

Men vi kommer att pipa in till BVC redan om en månad och få mässling-/påssjuka-/rödahundvaccinationen lite tidigare, vilket är rekommenderat om man tänker resa. Och vi har ju lite funderingar på en Europa-tur i höst, så det är lika bra att han får sprutan redan i september.

Och jag måste väl i rättvisans namn ge B cred innan jag avslutar detta inlägg; hans gissning på 77,5 cm och 11,5 kg var mycket närmare verkligheten än min gissning på 79 cm och 11,7 kg. Intressant att vi båda överskattade ändå, trots att han även förra gången ökat mycket mindre än vi trott.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.