Helgen som gick.

Vi har haft en ganska trivsam helg. Jag är såå glad just nu när klockan är en bra bit över midnatt att jag inte har jobbmåndag imorgon, utan får vara hemma tills tisdag.

Helgen har spenderats hemma. Nu igen. Men det är så skönt nu, att bara kunna ta det lugnt med familjen. Dagarna har fyllts med promenader i skogen och runt i närområdet, och lek i parken för H, medan kvällarna inneburit grill för mig och B, medan H faktiskt har somnat lugnt och snällt varje kväll.

På förmiddagen börjar vi med att ge H frukost, sätter på ett avsnitt av ”I drömmarnas trädgård” på SVT Play, och får själva äta frukost i relativ lugn och ro i en halvtimme medan telningen sitter helt uppslukad och tittar på Upsy Daisy, Iggle Piggle, Tomlibooerna, Pontipinerna och Makka Pakka. För att inte glömma Ninky Nonken och Pinky Ponken. Teven är faktiskt riktigt bra som barnvakt (korta stunder så klart).

I lördags uppnådde jag mitt mål om 50 km promenad på en vecka, och idag har jag påbörjat nästa veckomål med att gå drygt 8 km, och passade på att plocka ett par liter blåbär för en ny omgång sylt. Jag följde ett recept av Leila sist, och det blev bra, men väldigt löst. Det var hälften vanligt socker och hälften syltsocker i det, så jag ska prova med bara syltsocker imorgon och se om jag kan få till en fastare sylt också.

För att ha på en PB&J-macka. Denna anrättning som jag fnyst åt i dryga trettio års tid, och totalt dissat som ett typiskt amerikansk överonyttigt påfund. Sedan testade jag för ett tag sedan, och var såld. Att ha sylt ovanpå jordnötssmöret är inte bara gott – det tar nästan helt bort kladdfaktorn i gommen också. Jordnötssmör från Stonewall kitchen är ett måste i vårt kylskåp nuförtiden, även om vi försöker begränsa intaget till max någon gång i veckan.

Jag och B tjafsar rätt mycket just nu, och går runt och snäser och fräser på varandra för minsta lilla. Det är nog till viss del relaterat till att vi ska hålla kalas för 30-40 personer om mindre än en vecka, och stressen har börjat slå till. Framför allt på den av oss som är sämre på stresshantering än den andra. Det är inte jag…

Men menyn är spikad, och vi ska köpa ett partytält och hyra bord och stolar, tallrikar, glas och bestick. Så det är mest lite städning och handling och inköp att göra innan det är dags att börja förbereda mat och sånt på fredag.

Det blir nog bra, det här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.