Upp på banan igen!

Det är väl dags att bekänna att jag de senaste månaderna inte alls kommit någonvart med mina hälsoambitioner.

Jag har säkert hundra undanflykter på lager, men i huvudsak har det rört sig om att jag inte haft tid och ork de dagar jag jobbar, och är borta hemifrån mellan 7 och 20 och därefter ska äta middag och byta några ord med B innan jag stupar i säng. De dagar jag är hemma med H är jag fullt upptagen med honom, och när B kommer hem är klockan i regel också närmare 20, och vi ska fixa käk o.s.v.

Nu när vädret äntligen blivit lite somrigt har jag dock till slut givit mig på att gå igen. Jag använder MapMyWalk-appen, och har satt ett mål på 50 km i veckan, vilket är 20 km mer än det jag brukar ha som rimlig vardagsmotion. Appen mäter sön-lör som en vecka, och jag har efter morgonens brödinköpspromenad bara 8 km kvar att gå denna vecka.

Ungefär 1,5 timmars promenad i eftermiddag, alltså. Den här veckans mål är säkrat.

Fast jag känner mig rätt bra i kroppen nu; utöver själva tjockman mår jag bra. Musklerna i bukpartiet känns starka och återhämtade, och det är bara knäna som inte är i helt bra form, för utöver min övervikt bär de också en 10-11 kilosklump upp och ner för trappen x antal gånger per dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.