En fin sommarlördag

H bestämde sig för att klockan 07 var en bra tid att börja dagen idag. Jag hade somnat först vid 02 efter lite kvalitetstid med B, innefattande grillat kött och gott vin. Så jag höll inte med. Tyvärr är det lilleman som har utslagsrösten, eller ja…han har helt ensam beslutanderätt i den frågan, faktiskt. Vill barnet inte sova mer får ingen i huset sova mer.

Jag var klarvaken, och tänkte att jag lika gärna kunde offra mig och låta B sova. Så jag snörade på mig gåskorna och kastade ungen i vagnen, efter en snabb förfrukost med fullkornssmoothie och en brödskiva för skrutten och en skål fil med müsli, och en klick av svärmors himmelska jordgubbssylt, för mig.

Sedan gick vi. Förbi torget för inköp av fikabröd och hushållspapper.(Konsumtionsökning sedan vi fick barn: 2000 %. Minst.) Sedan vidare mot skogen och en lång runda. Vi kom hem vid lunchtid och väckte (!) B, efter  att ha avverkat nästan 1,5 mil och plockat en stor skål blåbär.

IMG_3841

Det blev stor frukost för alla, och H åt en jätteskål med gröt och ett helt ägg. Det finns verkligen ingen botten i ungen! Lite senare tog jag en dusch, varefter B spolade av H, och sedan tog jag och H en eftermiddagslur tillsammans. Han hade bara sovit en kort stund på promenaden, och somnade sent igår efter en mycket långdragen nattning, så han somnade som en sten, och jag med.

Nattningarna har fungerat rätt bra på sistone, men igår var det svårt. Det börjar alltid likadant: han håller på att somna, men så vrider han plötsligt på sig till magläge, och rumpan vandrar upp i vädret. Sedan kryper han upp mot huvudänden tills huvudet dunkar i väggen och reser sig upp. Jag lyckades hålla mig lugn igår, fast fredagsmyset väntade på nedervåningen. Det var kämpigt när jag hörde ploppet från vinkorken, men jag fortsatte tålmodigt att bryta krypbeteendet gång på gång genom att lägga honom på min andra sida, lägga ner honom i hans säng en stund, ta upp och krama igen o.s.v. Och till slut sov han.

H har till slut också fattat grejen med att gå hängandes i våra fingrar. Han har ju stått och gått mot (och med) möbler länge nu, men så fort vi försökt hålla i honom har han bara satt sig på ändan. De senaste 2-3 dagarna har han dock knäckt koden, och pinnar på som en liten orangutang hängande i föräldrarnas händer. Han har också börjat med en ny rolig lek: att ge saker till föräldrarna och lyssna när de säger ”tack, tack” och försöka härma (vilket blir ”ta, ta”), och sedan ta tillbaka föremålet och börja om.

Jag har fortfarande PMS och bara äter och gråter, äter och gråter. Trodde mensen skulle ha kommit i onsdags-torsdags, men icke! Det känns dock att den är på gång.

Nu har H vaknat och B har givit honom mat, och vi ska ta en promenad tillsammans för att handla. Sedan ska H få leka loss på gräsmattan i kvällssolen, så han får lite fysisk aktivitet idag också. Igår var vi bara hemma, så kanske berodde sömnsvårigheterna på understimulering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.