Delad börda

Min fina man, bästis, partner in crime, jobbade hemifrån idag för att kunna avlasta mig lite. Han märkte på mig när jag kom från jobbet igår att jag hade det lite tufft, minst sagt.

Jag åkte dessutom lite tidigare från jobbet igår för att vi skulle hinna till Ikea innan de stängde. Och är det någonting jag blir stressad av så är det att ha en (ganska tidig) tid då jag måste åka ifrån jobbet. Sån är jag.

Vi behövde ta en sväng till det stora möbelvaruhuset för att handla bland annat barnsäkerhetsgrejor. Vi har lyckats glömma det de två sista gångerna vi varit där. Herregud, vad vi har varit på Ikea sedan jag blev gravid! Typ fem gånger på ett år. Innan dess kanske fem gånger på tio-femton år.

Jag gillar inte lågkvalitetssaker och slit-och-släng, och blir vansinnig på att Ikeas saker inte har standardmått och att deras påslakan inte har hål i hörnen. Så det har inte varit min grej tidigare. Men nu, med försämrad ekonomi, och en liten knodd som behöver saker som ska användas bara medan han är liten. Då är Ikea plötsligt jättebra! Och spjälsängarna har i alla fall standardmått.

Vi började med att käka. H fick pannkakor och tyckte det var jättegott. Jag satt och förundrades över att säkert hälften av alla kvinnor som var där och handlade var mer eller mindre höggravida. Jag stod också höggravid och svettades medan jag skruvade ihop skötbordet Sniglar och en Malm-byrå förra sommaren. Blev lite avis på de stora runda magarna. Vill också vara gravid och föda barn igen! Hur jag nu skulle hinna med det….

Ett par barngrindar, ett gäng skåp- och lådspärrar och några hörnskydd fick vi i alla fall med oss igår, samt lite köksprylar, handdukar, halkskydd till duschen och ett par vägghyllor samt korgar till lilla gästwc:n på nedervåningen, så jag kan gömma undan lite smink, mensskydd och annat där. Och lite annat smått och gott. H fick åka kundvagn varvat med lite Babasling, och var nöjd med det.

Idag har vi alltså varit två hemma, och det har varit jätteskönt. Lite av sakerna på todo-listan har kunnat betas av, och vi fick en myslunch på Vapiano. Jag har enorm PMS just nu, och är inne i omättlig-hunger-fasen som jag alltid får precis sista dygnet före mens, så en tallrik pasta kändes helt rätt.

H är så gullig nu, kan inte prata men vill så gärna kommunicera. Han är mycket stolt över att kunna klappa händerna, och de senaste dagarna även att kunna vinka. Så han varvar skaka på huvudet-slå i bordet-klappa händerna-vinka och blir så glad om man gör det med honom så att man kan härma varandra. Med mig väver han även in försök till ”tjut-och-slå-dig-för-munnen-indiantjut” som jag gjorde för någon vecka sedan. Han var mycket fascinerad och försöker nu få till samma sak, men han glömmer ofta att låta samtidigt som han slår sig för munnen, och ibland slår han sig uppe på huvudet istället. Men han får ju pluspoäng för att han minns att det var jag som gjorde det där roliga, eftersom han inte försöker samma sak med någon annan.

Jag hämtade ett paket från Jollyroom med en del bra-att-ha-saker idag, men borde sova för länge sedan, så det får jag berätta om någon annan dag. Imorgon bitti är det dags för kontoret igen!

IMG_3801
Mycket trött och sliten mamma.

God natt, och på återseende.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.