Omkullkastade rutiner

Redan halvvägs igenom helgen – det går undan nu!

H har haft två okristligt tidiga morgnar i rad, och varit klarvaken och omöjlig att få att somna om redan från 6-7 på morgonen. Jag vet att det är vardagsmat för många småbarnsföräldrar, men H har alltid sovit längre än så.

I torsdags var klockan nästan midnatt när jag kom från jobbet. Det var första gången jag missade godnattamningen helt. H svarade med att vilja sova med mig redan från klockan 02, och skulle absolut ha en tutte i munnen konstant efter det. Grät och grät och grät när han inte hade det. Sedan var det godmorgon vid 06.

Fredagen gick ganska hyfsat ändå, även om H inte sov middag mer än en halvtimme. Han missade att prestera bajsblöja efter frukosten, och vaknade såklart av ett visst tryckande behov efter bara en kort stund. Och jag som också hade tänkt sova en stund. Men H ville inte somna om igen efter lunch heller.

B kom hem tidigt på eftermiddagen, och vi tog en promenad för en sen lunch på den lokala indiern och därefter vidare till köpcentrumet. När vi kom hem var klockan redan närmare 21, så H fick kvällsmat och sedan hoppa i säng. För att återigen vakna vid 06 imorse… Vi föräldrar hade suttit uppe till efter 02 och ätit, druckit och pratat (och faktiskt fått till det – yay!), så vi var inte riktigt nöjda imorse, kan man säga.

Vi packade ner H och en plastburk med hans gröt och fick frukost på kaféet på torget; kaffe, ostfralla och wienerbröd med hallonsylt. När sömnen snittat 3-5 timmar per natt flera dagar i sträck, varav minst hälften med en unge härjande på tutten – då är det bara kaffe och socker som håller en på fötterna.

H somnade i vagnen på väg hem och sov kvar där i trädgården i TRE timmar. Sedan var det bara att packa ihop oss i bilen och dra på ettårskalas hos en i BVC-mammagruppen. Jättemysigt att se hur alla bebisarna växer och blir större!

H var trött redan vid 20, men det blev en helvetesnattning igen. Och jag som redan var helt utmattad. B fick rycka in när jag inte orkade längre.

Så. En sen hemkomst och varenda rutin har farit åt h-vete…  Nu är det godnatt för idag, med hopp om ”sovmorgon” till 08 i alla fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.