I väntan på frisören…

Senaste gången jag klippte mitt hår var när H var tre veckor gammal, och vi smet ur huset för första gången medan farmor kollade H ett par timmar. Jag och B lyckades få tid på drop-in samtidigt i köpcentrumet innan vi hastade tillbaka hemåt igen.

Behöver jag säga att det är en rätt ordentlig rishög som bor på mitt huvud nu? Nästan ett års växande, kombinerat med att hela huvudet har ett fjunigt krull på toppen, bestående av hårstrån som H ryckt av så att ”stumparna” krullat ihop sig som en gloria på huvudet.

Men det är så förbannat svårt att hitta tid till frisörbesök. På jobbet har jag det stressigt nog ändå utan att smita iväg en dyrbar arbetstimme, och när jag är mammaledig är det knappast ett alternativ att ta med H till frissan…

Jag har dock hittat tre bästisar som löser problemet tillfälligt:

IMG_3630

 

Efter duschen handdukstorkar jag håret, kör i ett par droppar arganolja i längderna och borstar ut med min Tangle Teezer hårborste (kompaktmodellen, som även går i väskan utan att trassla in sig), gör en enkel fläta och fäster med transparent hårsnodd från Blax.

Och allt detta kunde jag fixa bara genom att klicka hem grejerna från Apotea på nätet, men leverans hem till dörren nästa kväll. Me like. En temporär fix tills jag lyckas få ändan ur och ta mig till frisören, men i vart fall så mycket bättre än den fula ”bebismammaknuten” håret alltid hamnade i tidigare. Och det går att borsta ut utan att bli av med de få strån som H inte ryckt av…

IMG_3632

 

Tro mig, det här är ljusår bättre än innan oljan och tangle teezer borsten kom in i mitt liv, och mitt hår. Inte en tova kvar. Kul också att se bevis på den kassa sommaren, nedre halvan är solblekt från förra sommaren, övre halvan – not so much!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.