Loj lördag

Babysimmet har blivit inställt resterande del av terminen, p.g.a. trasigt poolgolv.

Så vi stod plötsligt helt utan planer för denna lördag. Denna regniga lördag. Det är så tråkigt när en hel dag på helgen bara regnar bort, nu när det är vår och en vill ut i trädgården och påta eller bara hänga på uteplatsen med ett glas vin, ut i skog och mark och promenera, ut på stan och äta och dricka gott på uteserveringar.

Vi har helt resignerat och har en pyjamas- och mjukisdag. H kryper runt, och ställer sig mot möblerna. Jag är trött och gjorde en liten fuling; jag satte på ”Happy feet” på Netflix, vilket i vart fall fick H att stanna i vardagsrummet, även om han så klart är för liten för att faktiskt sitta och titta på film. Men han gillade när pingvinerna sjöng och dansade.

Han vaknade med en, typ, finne ovanför överläppen imorse. Undrar vad det kan vara? Det är en liten upphöjd röd prick med gulvitt på toppen, precis som en sprickfärdig finne. Undrar om han fått in nåt skräp under nappkanten som legat och skavt och kanske samlat bakterier?

IMG_3076 image

Pappan har rymt iväg till köpcentret för att köpa sig en ny tv-spelskonsol (suck!), så vi får klara oss själva för tillfället, jag och H.

Nu ska jag börja förbereda middagen, och ta till nästa underhålla-ungen-en-liten-stund-trick; öppna köksskåpet med alla plastburkar och -skålar.

Jag funderar mycket på hur man ska sysselsätta honom en hel dag hemma nu när han plötsligt är så aktiv? Han är inget vidare förtjust i att man läser för honom, och bara sitta och gosa vill han absolut inte. Det är bara krypa omkring och göra kaos överallt som gäller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.