Idag är det H:s sjumånadersdag!

Det har han firat genom att vakna klockan tre och sedan ettrigt kräva tuttbyte med 30-90 minuters intervall, för att vakna ordentligt vid sju. Sedan har han legat och pratat och ropat, nypt mig i bröstvårtan, rivit mig i ansiktet och dragit mig i håret för att vara säker på att jag inte ska somma ordentligt, utan som mest slumra till. Han kissade ner skötbordet mitt i allt också, när jag tänkte att han kanske skulle somna om med en torr blöja.

Nu har B tagit ner honom till köket för att ge honom morgongröt. Tyvärr kan jag inte lägga mig tillrätta och sova en stund, för om ett par timmar kommer veterinären för att vaccinera och microchippa katterna.

Det är så skönt med en veterinär som gör hembesök. För två år sedan var hon hos oss och hjälpte min älskade gammelkatta somna in. Min lilla svarta Trixie, som hängt med mig sedan jag var sexton och hon var en moderlös kattunge på sex veckor, en liten svart pälsboll i en kull av annars grårandiga knubbisar. Vi fick många år ihop innan hon fick cancer i munnen, som ätit sig runt hela käken, och det inte fanns någon annan utväg än att låta henne somna in. Hon fick somna in lugnt i B:s famn, hemma i vardagsrummet en lugn och vacker vårdag. Stillsamt och vackert, och inte alls så hemskt som om det vore på en steril veterinärklinik.

Men nu två år senare kommer veterinären i ett mycket trevligare syfte. Och efter Trixie kom lilla svartvita Doris till oss, och lyste upp tillvaron. Och ytterligare ett år senare kom så H. Tänk vad mycket som kan hända på ett par år!

Efter veterinärbesöket måste jag dra till kontoret för att ta ett möte, och imorgon jobbar jag heldag. Och på fredag drar vi och motorvägskryssarkombin mot kontinenten. Måste börja fundera på packningen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.