En harmonisk dag

Imorse beslutade sig H för att somna om under vår mys- och busstund i sängen, som brukar sträcka sig från det att han vaknat vid halvsju-sju och fram emot åttasnåret. Han högg plötsligt tag i en tutte, snuttade en stund och somnade om. Och sov till tjugo i tio!

Klockan var efter elva när vi var färdiga med frukost och efterföljande blöjbyte. Solen sken, och jag krängde på mig Stokke MyCarrier-selen för en promenad till torget. Det var första gången H satt i den sedan han var pytteliten, och första gången någonsin vi promenerade utomhus med den. Det var jättespännande att åka i sele utomhus, tyckte H. Plötsligt såg han ju så mycket mer av omvärlden! Selen är skön att bära i, men snudd på omöjlig att få på, det är en karbinhake som är jättesvår att haka i. Och det är som en liten ”byxa” inuti som barnet ska sitta i som mest känns trång och onödig och gör det svårt att justera barnets position. Men H var hur nöjd som helst.

När vi kom hem fick H lunch, jag var lat och köpte med mig en burk bolognese från Hipp, som H åt med stor aptit. Sedan sov H middag en timme medan jag fixade lunch till mig själv och ugnsbakade butternutpumpa till H:s middag. När han vaknade lekte vi en stund, sedan fick H pumpa- och laxmos med rapsolja och dill. Allt ekologiskt. Han älskade det, och jag satt och myste över att han tyckte om maten jag lagat åt honom.

Sedan tog jag på selen igen och hastade ner till torget för att posta breven jag glömt ta med mig första gången. H blev förväntansfull redan när jag tog på selen, och tittade stort på allt spännande vi gick förbi och kommenterade: ”deh! deh! e-deh!”. När vi kom hem lekte vi på mattan en stund till, och sedan gick jag upp och nattade honom i vår säng. Han somnade snällt, och sover än, medan jag och B fått äta middag, dricka kaffe och läsa tidningar i fred.

En rakt igenom harmonisk dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.