Babysimsfinal

Idag var det sista tillfället på steg 1 på babysimmet. Och H fick prova att dyka för första gången.

Det gick till på så sätt att B höll H framför sig med utsträckta armar, medan simläraren Therese strilade vatten över H:s huvud bakifrån med en stril, som hon brukar göra någon gång per simpass. Sedan sa hon ”Dyk!” och då sänkte B ner H under vattenytan och drog honom mot sig under vattnet och drog upp honom på axeln. Det tog max ett par sekunder, men oj vad nervöst det var!

Det var en poäng med att H skulle upp på axeln efteråt, och jag fick inte stå bakom, för att H inte skulle se mig eller B när han kom upp. Risken var då att vi skulle se oroade ut och visa för H att det var något otrevligt han nyss varit med om. Nu stod Therese bakom istället, med ett stort leende och en rolig leksak. H reagerade knappt alls! Han spottade ut lite vatten, och sedan var det business as usual.

Han gjorde ett planerat dyk till, och hamnade med ansiktet delvis under ytan ett par gånger till av misstag när vi tränade på att hålla honom stående i handen i vattnet. Och det gick hur bra som helst, han brydde sig överhuvudtaget inte. Bara hostade ut vatten och fortsatte leka.

Överlag var H väldigt aktiv och på gott humör i vattnet idag. Förmodligen för att jag sett till att ge honom frukost tidigare än vanligt, så att han hann sova middag en kort stund innan vi åkte iväg. Det är ju annars kring tiden det är babysim som han brukar sova middag.

Hans vana att sova middag längst på förmiddagen är ganska olycklig, eftersom både babysim och öppnis är på förmiddagen. Så det blir alltid på bekostnad av hans längsta dagssömn vi gör dessa aktiviteter. Och då blir det fel sedan.

H sov en stund i bilen och i en av affärerna vi åkte till efter babysimmet, men det var bara helt kort. När vi kom hem på eftermiddagen efter alla inköp var det dags för mellanmål. Och sedan var H så klart övertrött och varken ville eller kunde somna. Vilket gjorde att klockan var nästan sex på kvällen när han somnade. Och då somnade han såklart ordentligt och sover fortfarande vid halv nio. Utan att ha ätit middag.

Jag undrar hur länge det ska vara så här, att man måste sträva efter ett helt inrutat liv för att det inte ska bli kaos med H. Om hans sömn inte blir av precis när den brukar vara är det helt förgjort sedan; det blir övertrötthet och hela dagen (och kanske natten) blir uppochnervänd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.