Ingen bra mamma idag

Ibland känner jag mig som en helt urusel mor. Som idag.

Jag har inte riktigt återhämtat mig efter förra veckans magsjuka, tror jag. Sedan i lördags har min mage varit helt ur funktion, jag har haft noll aptit och nattliga diaréer som har fått mig att vakna med ett ryck för att rusa till toaletten.

Efter tredje natten med skytteltrafik mellan säng och badrum var jag rätt mör imorse. Efter att ha kämpat mig upp för att göra frukost till H såg jag verkligen fram mot H:s förmiddagslur. Jag behövde verkligen bara få sitta för mig själv och slappna av en stund för att orka med dagen. H somnade i min famn som han brukar, men när han skulle läggas ner i sin mjuklift vaknade han, och ville inte somna om.

Samma sak efter lunchen. Och efter mellanmålet. Klockan är nu halv sex och hela min dag har gått åt till att försöka få H att sova. Snart ska han ha middag, och har han inte sovit en sammanhängande halvtimme innan dess vet jag inte vad jag gör.

Jag har inte fått en stunds vila på hela dagen, och har inte gjort något verksamt alls heller, utöver att vatttna blommorna medan jag hade H i Ergon.

Och H är ju trött. När han är trött kräks han. Och kräks och kräks och kräks. Vid den tredje sovstunden som avbrutits så fort jag lagt ner honom var jag så slut. Jag bara satt med honom i famnen och orkade inte ens titta på honom. När han sedan dessutom kräktes upp sitt mellanmål över dagens tredje body och amningskudden bara tjöt jag ”NEEEJ, JAG ORKAR INTE MER NU” och grät en skvätt. För att sedan se H ligga och tindra och le upp mot mig, lite osäkert.

Och jag kände mig som ett riktigt svin. Där ligger min lilla son och försöker instinktivt le, skratta och vara söt för att hans mamma ska tycka om honom.  Fy fan för den känslan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.