När man missar ”fönstret”

Jag och H fortsatte vårt slappande här i Trysil även dag två. Vi lät pappa B åka skidor, och hängde på hotellanläggningen. Och det gick ingen nöd på oss. Solen strålade hela dagen, även om vi mest såg den inomhus ifrån.

Vi gjorde en repris på gårdagen och körde ett besök på badanläggningen under tidig eftermiddag, när det är lugnt och skönt där, och de flesta andra åker skidor. H var jätteglad hela tiden, och plaskade glatt. Jag tror han kommer att ha gjort stora framsteg till nästa gång på babysimmet, även om han fortfarande inte är bekväm med att flyta på rygg.

Eftersom skidåkarna åt lunch i backen idag var det upp till oss att ordna vår egen lunch. I efterhand kan jag se att det var här det gick fel.

Igår när vi kom tillbaka från badet fick H tutte och flaska, och sov sedan flera timmar helt utslagen. Vilket är normalt och bra när han varit ute på sådana äventyr, och är trött både fysiskt och psykiskt.

Idag somnade han en stund, men vaknade sedan till. Eftersom klockan redan var tre beslutade jag mig för att ge mig ut på jakt efter något ätbart till lunch. Vi hittade ett jättemysigt café på anläggningen, och jag fick en kaffe och en grillad macka med utsikt över skidbacken. H tyckte det var superkul att sitta i soffan bredvid mig och titta ut genom fönstret på alla skidåkare i färgstarka kläder.

(H passade även på att visa en ny färdighet: att handlöst kasta sig efter sådant som ser roligt ut. Jag tittade bort en sekund medan han satt i soffan bredvid mig, och plötsligt var han på väg av soffan och in med huvudet i fönstret. Om han bara tippat över så skulle han vara kvar på soffan, så han måste ha gjort ett ordentligt utfall. Jag hann rycka tag i honom i grevens tid, men det står väl inte på förrän han lyckas göra sig illa.)

IMG_2253

IMG_2252

 

När vi kom tillbaka hade alla återvänt, och det var liv och rörelse i lägenheten. H fick lite mat, och sedan lade vi oss i sängen. Han somnade efter en stund. Men så kom B in i rummet för att byta om. Sedan var det kört.

Från klockan halv sex till halv tio på kvällen fick vi turas om att försöka söva H medan den andra fick äta mat och umgås med resesällskapet. H låg och sprattlade, vred och vände sig och skulle titta på allt, och utstötte monotona ljud. Övertrött igen.

Så här i efterhand går det ju att se att H skulle ha fått somna om igen där efter badet, istället för att tas med ut och utsättas för ytterligare stimulans. Och B borde ha vetat bättre än att dyka in i rummet när han visste att det var sövningsförsök på gång.

Man får helt enkelt inte missa ”fönstret” när han är trött, för då dyker övertrötthetsmonstret upp som ett brev på posten, och man funderar på att lägga ut ungen på Blocket både en och tre gånger innan sömnen infinner sig.

Nåväl, nu är det sen kväll, gossen sover äntligen, och mamman ska få ett glas vin och lite trivsel innan det är dags att säga god natt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.