Badlycka

Vi har nu varit på babysim två gånger. Andra gången var i lördags, och H verkade genast glad och uppspelt när vi kom in i bassänglokalen. Sedan hade han ganska roligt i poolen, i vart fall i en kvart eller så. Han blev störtförälskad i en röd leksaksfisk med stora utstående ögon. Han fick den där fixerade blicken som han får när han blir helt uppslukad av något, och sprattlade hejvilt med både armar och ben för att försöka jaga efter den åtråvärda fisken.

Första gången provade vi att flyta i mag- och ryggläge, och att strila vatten över huvudet. Det blev repetition på det i lördags, och även träning på att vända H i vattnet genom att hålla honom mellan två händer och snurra runt honom. Det är verkligen mysigt med babysim, och det är bara tre-fyra andra bebisar i gruppen, så det är ganska intimt. Det enda negativa är att det är väldigt, väldigt trångt i omklädningsrummet. Max två-tre vuxna och två bebisar kan byta om och duscha bekvämt. När man ska byta om inför simmet är det folk som är på väg hem att trängas med, och det omvända när man själv ska hem. Kombinationen trängsel och ombyte för bassängbad leder till att ALLT blir blött. Så det gäller att inte ha någon annan plan än att åka hem efteråt, för då vill man bara torka.

Den stora fisken gick hem hos H.

Jag googlade på badleksaker och hittade den magiska fisken, som är en del i ett set om fem från Rätt start. Eftersom han bara har en badleksak sedan tidigare, en fin blinkande anka som han fått från farmor, kunde jag inte låta bli att beställa fiskarna från Köpbarnvagn.se, där de hade dem för 59 kr. För att väga upp för att frakten kostade nästan lika mycket som fiskarna var jag så klart tvungen att beställa lite mer prylar; det blev lite reavaror och en organizer till vår Bugaboo Buffalo, som jag ändå tänkt köpa ett tag.

Erfarenheterna från babysimmet kom till nytta idag, då vi besökte poolanläggningen här på hotellet. H tyckte det var jättekul, både en kort stund i bubbelpoolen och sedan en längre stund i den stora poolen, där han tyckte det var fantastiskt roligt att hållas flytande i strömmen (en sådan man kan motionssimma emot, fast vi stod en bit ifrån så det inte var så stor kraft i vattnet) och beundra det strömmande vattnet och det blå ljuset som gjorde att det glittrade vackert. Han log hur stort som helst och slog efter de små vågorna som kom farande mot honom.

Han orkade vara i poolen länge. Sedan avslutade vi med ett snabbt dopp i den varma bubbelpoolen. Han tyckte det var så skönt, och höll på att somna med huvudet mot min axel. Sedan gick vi upp och åt lunch och han tog en lång skön middagslur.

Det blir nog bassängen imorgon igen, medan pappa B åker skidor. Nu blir det middag och trevligt umgänge för mig, medan H sover. Sedan får vi väcka honom för lite nattmat, om han inte vaknar själv.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.