Jobbdag igen, och missat sängdags :-(

Trots att jag jobbat ett par dagar i veckan nästan sedan H var nyfödd, och att jag med tre timmars restid per jobbdag har långa dagar, har jag hela tiden varit noga med två saker:

  1. Att H ska få amma innan jag går på morgonen. Tills han är färdig. Jag ska inte stressa hans morgontuttstund för att hinna till jobbet i tid, och
  2. att jag (utöver ett par påsar utpumpad mjölk) ska komma hem med någorlunda välfyllda tuttar på kvällen.

H:s dagar ska även när jag jobbar få börja och sluta tryggt i mammas famn med munnen full av varm mjölk. Både för hans och min skull. Kanske mest min och mitt mammaegos.

Idag blev jag lite senare än tänkt på jobbet, och glömde också bort lillemans tidigarelagda sovtid. När jag kom hem hade han nyss somnat efter en dag med övertrötthet och nästan ingen sömn. Låg där helt utslagen i sin mjuklift.

Och där satt jag med ömma spända bröst och en värkande längtan efter att få hålla om min lille skrutt. Som fortfarande inte har vaknat till det minsta under de två timmarna jag varit hemma.

B:s pappadag omfattade ett första försök att göra gröt och mata H med den. Tidigare har han ju inte ätit gröt varje dag, så B har sluppit undan i och med att jag är husets frukostkock när jag är hemma, och oftast också går upp tidigare. Tillagningen hade gått bra, men matandet hade varit knepigare, eftersom H har lagt sig till med en vana att köra in näven i munnen efter varje tugga för att känna efter och kanske peta ut lite mat igen. Svårt för en nybörjare, så B var vid måltidens slut full av gröt. Liksom pojken. Liksom bordet.

Sedan hade de pallrat sig iväg till öppnis för babygrupp och sångstund. Men det hade inte blivit någon sångstund för det var bara två barn där. B fick i alla fall lite fika och premiär för föräldraledighetsumgänge. Föräldragruppen på BVC är en utpräglad mammagrupp, och jag har ju även lite mammaumgänge från vattengympagruppen. Så jag tyckte gott att B kunde gå på babygruppen på öppnis, som jag ju inte kan göra eftersom det är på min jobbdag. Jag tror både far och son tyckte om att ha ett litet evenemang på dagen.

Sedan hade det blivit lite tokigt, för svärmor hade kommit på besök direkt när de kom hem från öppnis (på H:s sovtid kring två på eftermiddagen). Och då hade ju H såklart inte sovit. Vilket medförde att han inte kunde sova senare heller. Hallå, övertrött bebis!

Som precis somnat när jag kom hem. Snyft.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.