Badpremiär

Idag blev det så äntligen dags för H:s första babysim. Han var inte ett dugg rädd för vattnet, och verkade tycka att det var jättekul nästan hela tiden. Att flyta på rygg var ingen höjdare, men att ligga och sparka i magläge och vifta efter alla små bollar som flöt runt i bassängen var riktigt roligt.

Första lektionen gick ut på att vara en kort stund i vattnet, låta barnet flyta medan man höll upp det, både på rygg och på mage, och att hälla vatten över huvudet med en stril. Sedan sjöngs det en liten sång som jag gissar kommer att avsluta alla lektionerna.

Vi går på Aqualife på Sveavägen, och det var riktigt trevligt. Rent och fräscht och det fanns duschcreme, schampo och balsam i duscharna.

Det fanns ett receptionsutrymme där man kunde sitta och fika, och ett litet kök där de bjöd på fika och man kunde värma eventuell barnmat (bara man diskade efter sig).

Babysiminstruktören Therese var supertrevlig, och jag fick ett positivt intryck av alltihop. Det var bara fyra barn med idag, och de har en maxgräns på sex barn för att hålla grupperna små och låta båda föräldrarna vara med i vattnet. Det var varmt och skönt i bassängen och det var mysigt med en massa små bollar och andra leksaker som flöt runt.

Det enda negativa var att omklädningsrummen är lite trånga, men de har allt man behöver avseende skötbord för byte, på- och avklädning av bebis, och i duscharna fanns balja, uppblåsbara skötbordsunderlägg och en matstol i plast för tvätt och förvaring av barn under egen tvagning. I herrarnas omklädningsrum fanns bara ett skötbord, och i damernas två, så det kan vara bra att spana in hur fördelningen av barnen verkar bli.

Det skedde inga olyckor tack och lov, så jag har inte fått möjlighet att utvärdera de små babybadbyxorna från Dolphin som jag beställde från Linnéashopen. Söta är de i alla fall.

IMG_2218

Efteråt blev det inte lika kul, med en överstimulerad och övertrött bebis som INTE tänkte sova när vi kom hem, trots att han hade tvärslocknat så fort vi kom till bilen på hemvägen. Efter att både jag och B försökt med tuttar/nappar, täcken, vaggvisor, lugn andning och gud vet vad mer utan att ungen gjorde mer än ligga med uppspärrade ögon och utstöta någon sorts monotona ljud som var helt stört enerverande i två timmar, gick jag upp och lade mig i sängen med honom. Då var både jag och B helt utmattade.

Där låg jag och höll om H och höll ner hans fäktande arm med täcket, och han lugnade ganska snabbt ner sig och somnade. Problemet är att det gjorde ju så klart jag också…

Jag kan för övrigt meddela att det var precis vad som hände med vår romantiska lördagskväll. Vi fick avnjuta den fantastiska hängmörade entrecôten med några ugnsbakade småpotatisar, ett par gratinerade tomater, lite sjudna haricots verts och ett vitlöks- och persiljesmör tillsammans med en flaska barolo. Det var en liten bit av himlen, det var det. Vi njöt och var helt häpna över att livet med bebis kan vara så; att telningen somnar tidigt och man får avnjuta finmiddag på tu man hand.

Mitt i kaffet larmade dock min babymonitor-app om att H var vaken, och visst var han det. Jag gick upp för att se om det gick att söva honom med lite tutte, och ja, sen gick det som det gick. Mycket till romantik blev det inte. Men middagen var fantastisk!

Beträffande babysimmet tror jag det blir bättre för H nästa vecka när det blir den vanliga förmiddagstiden. Nu krockade babysimmet med hans (för tillfället) vanliga sovstund, och i kombination med alla nya intryck blev det helt enkelt för mycket för honom. Nästa gång kommer vi att vara hemma en stund före hans sovtid, så då borde han somna lättare och inte ha hunnit bli övertrött.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.