Premiär på öppna förskolan och förberedelser

I förmiddags besökte vi öppna förskolan för första gången, jag och H. Besöket var tillsammans med mammagruppen från BVC. Egentligen var det min kontorsdag idag, men jag sköt fram arbetsdagen några timmar och jobbar hemma på eftermiddagen/kvällen istället. Jag ville inte missa en titt på vårt lokala öppnis!

Själv hade jag aldrig vågat gå dit. Jag tycker att det är mycket obehagligt att bara klampa in på nya ställen av den karaktären, och vet inte hur jag ska bete mig. Ska man bara börja prata med alla andra föräldrar där, eller känner de varann sedan tidigare och tycker man är värsta UFO:t om man försöker vara med i samtalen?

Nu hade jag ju tryggheten i att ha med några mammor jag träffat tidigare, och en BVC-tant. Nästa gång törs jag kanske gå själv, för nu vet jag ju var det är och hur man gör (var man lämnar vagnen, var man hänger av sig, vem som är ”läraren” och vad hon heter o.s.v.).

Det var vi från vår mammagrupp och ett litet gäng pappor med större barn som var där. H tyckte det var jättekul att titta på alla barnen (och de vuxna med!) och leksakerna verkade roliga. Men han stoppar allt i munnen nu, så jag tyckte inte att det var en bra idé att leka med leksakerna. Vet inte om jag är töntig, men så här i förkylningstider är det kanske inte så bra att använda ”offentliga” leksaker?

Sångstunden tror jag han tyckte om, även om han satt med ena näven i munnen och såg förbryllad ut. Det var ju så nytt med andra barn och sång och lek.

Eftersom jag drog honom ur sängen redan halv åtta imorse, minst två timmar tidigare än vanligt, och efter alla nya intryck på öppna förskolan, så sover han nu middag tidigare än vanligt. Hoppas jag inte stökat till det så han blir trött och gnällig senare, eller inte vill sova inatt.

Jag släppte iväg B för att träna nu när jag ändå lånade barnet någon timme på hans hemmadag. När han kommer hem får vi gemensam lunch, och sedan ska jag sätta mig på hemmakontoret och jobba lite, och så får han leka med H fram till middag.

Kvällen kommer att ägnas åt städning och förberedelse. Jag har nämligen bjudit hem ett helt gäng nyblivna mammor hem till oss imorgon, från en vattengympagrupp jag gick i under graviditeten. Alla har nu fått sina små och hunnit landa lite, så det är dags för återträff. Vi blir tio stycken, så att träffas på stan med barnvagnar går ju inte så här års. Därför gjorde jag slag i saken och bjöd in alla till oss. Alla tar med egen lunchlåda, så det är egentligen ingen fara, men man vill ju gärna att det ska vara någorlunda rent, och så ska jag baka något.

Det ska bli jättekul att se alla bebisarna som fanns i de tjocka magarna som guppade i bassängen i våras/somras, och byta erfarenheter med alla mammorna. Men tio mammor, tio bebisar och i vart fall något äldre syskon i vårt lilla hus! Håller tummarna för att det går bra…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.