Att inse fakta

Innan H kom var vi ganska bekväma av oss, jag och B. Vi kunde sitta hela helgerna och läsa böcker, sträcktitta på TV-serier och bläddra i tidningar. Sitta uppe halva natten och dricka vin för att sedan ligga i sängen halva dagen. Spontant åka in till stan och äta middag, eller min favorit; brunch på Berns asiatiska. Eller ta en herrgårdsweekend. Städningen kunde alltid vänta till en annan dag.

Det är lite annorlunda nu, kan man säga. Vi har tvingats bli mer strukturerade, för att kunna erbjuda någon sorts dygnsrytm till den lilla människan vi fått att ta hand om. Och för att stackarn inte ska få astma av katthår som samlas i drivor.

Äta ute? Bara på dagen i det lokala köpcentrumet. Och bara kall mat som kan ätas med en hand. Eller take-away från den lokala indiern.

Häromdagen insåg jag att jag undermedvetet går och väntar på att allt ska bli ”som vanligt” igen. Men det blir det ju aldrig. På gott och ont är det ett annat liv vi kommer att ha nu.

Den bitvis jobbiga bebistiden kommer att gå över. Men det betyder inte att vårt gamla liv kommer tillbaka. Vi är föräldrar nu.

Dags att inse fakta.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.