Dagens framsteg

Efter att ha gnällt lite på H vill jag såklart berätta lite om det som är bra också. Stora delar av dagarna är han världens gladaste lilla parvel, som ler stort och skrattar med tjut och skrockanden.

I går vände han sig för första gången helt på egen hand från rygg till mage.

Och han är så intresserad av mat just nu och älskar nästan allt han får smaka. Jag åt en lunch bestående av lite av varje igår efter promenaden, en halverad avokado med salt och peppar, ett halverat kokt ägg med lite hemgjord majonnäs, några päronklyftor och en klick turkisk yoghurt med blandade frön och gojibär. Han smakade på allt (minus toppingen på yoghurten) och verkade tycka om det. Framförallt avokado och päron.

Han har verkligen lärt sig hur man får bak maten i munnen nu, det är inte alls som de första gångerna när nästan allt bara åkte rakt ut igen. Det går riktigt bra att mata med sked, och han gråter stort när maten är slut.

Med hänsyn till att han är så intresserad av att äta funderar jag på att börja ge lite mer näringsrik gröt som omväxling till mannagrynsgröten, och i lite större portioner. Jag har köpt hem boveteflingor, hirsflingor och gojipulver som jag tänkte göra gröt på tillsammans med aprikos och pumpafrön. Ska bli kul att se vad han tycker om det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.