Premiärtur med nya påsen och prisa Buffalon

Idag tog vi en premiärtur med den nya åkpåsen, en Blanket 212 Evolution Bee (puh!) från 7 A.M. Enfant.

Dagens tur gjordes med babyskyddet från Maxi-Cosi monterat på vår Bugaboo Buffalo. En av sakerna som avgjorde valet av åkpåse var att den skulle passa i babyskyddet, så att vi inte behövde köpa en särskild åkpåse till det.

B212 Evolution-påsarna (såvitt jag kunnat se är det bara mönstren som skiljer de olika Evolution-påsarna åt) kan anpassas i tre längder. En med bara den övre delen, som knäpps ihop platt i botten med tryckknappar. Detta läge anges på förpackningen vara till för ”infant”. Sedan finns det en rundad botten som fästs med dragkedja, och med denna på är storleken för ”toddler”. Och till sist en rak del på en dryg decimeter som sätts mellan de två andra delarna med dragkedjor för att uppnå storleken ”pre-schooler”.

Påsen gick ner fint i babyskyddet, och hålen i påsen fungerade utmärkt för att dra igenom trepunktsbältet (det finns hål till fempunktsbälte). Jag tyckte däremot att det blev för tight att ha påsen i ”infant”-läget, och lösningen med knapparna såg ut att kunna bli kall för H:s fötter. Det finns förstår inget egenvärde i att använda det minsta läget, så jag satte på botten också, och det blev alldeles utmärkt. Det går kanske även att sätta påsen längre ner i babyskyddet.

Huvan trädde jag runt kanten på babyskyddet, eftersom det var töväder och inte nödvändigt att ha barnet helt inbyltat runt huvudet.

IMG_2175

H somnade gott i nya åkpåsen. Precis som jag önskade är denna påse mjukare än vår andra, och går lätt att vika ner runt H:s ansikte. Förlängningsdelen är den grå botten, den minsta delen är hela det randiga partiet.

När vi gick in i affären var det jättesmidigt att bara öppna påsen och vika ner sidorna. Under hade H bara en vanlig långärmad bomullsbody, ett par lätt fodrade snickarbyxor och en tunn kofta, samt strumpor. Sedan hade han mössa på sig, och jag hade med vantar ifall att han hade velat sticka upp händerna ur påsen. Det verkar ha räckt fint idag, med temperatur runt nollan.

Imorgon ska jag ta en promenad med liggdelen och se hur påsen fungerar i den.

Jag har stört mig på vissa saker med vår Bugaboo Buffalo, framför allt att den är så stor och klumpig. Men idag var jag väldigt glad över den. Den tog sig lätt fram över vattentäckta isgupp och drivor av slasksnö, nästan helt utan att slira. Hur stabil som helst.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.