Pojken som inte vill sova (på dagen)

Den senaste tiden har H som sagt varit ganska jobbig. För att vara han i vart fall. Det jobbigaste är att han inte vill sova på dagen.

På natten har han sovit bra i princip sedan han föddes. Vi har inte haft en vaknatt sedan vi kom hem från BB. Och ja, jag vet att det är helt fantastiskt och att vi är lyckligt lottade som inte behövt spendera en enda natt vankandes runt i huset med en skrikande bebis på armen.

Igår kväll somnade han runt midnatt. Sedan sov han i sin egen säng fram till tidig morgon, runt 5-6. Då fick han komma upp i vår säng, och fick ett bröst i timmen ungefär medan vi båda sov mellan sidbytena. Sedan gick vi upp för dagen vid 10-tiden. Efter det sov han ett par omgångar, dels på promenaden och dels på kvällskanten. Men aldrig mer än 10-15 minuter åt gången.

Det här mår ju varken han eller jag bra av. Jag blir enormt trött och stressad när det inte blir någon periods sammanhängande sömn för honom, så att jag kan slänga in en tvättmaskin,  vattna blommorna, ringa ett telefonsamtal eller bara vara för mig själv en stund. Och han är så kinkig och bråkig och övertänd, men vägrar sova. Även om man får honom att somna så vaknar han snart igen och är…osalig.

Vad tusan gör man? Är det här någon sorts utvecklingsfas eller har ungen någon bokstavskombination?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.