Babasling – första försöket

Idag var det dags att prova vår nya Babasling för första gången. Det gick… inte alls.

Jag läste instruktionsboken efter bästa förmåga, trädde selen över axeln och försökte sätta i barnet. Tjugo minuter senare var både jag och sonen utmattade, fulla med kräk och med kläderna i komplett oordning. Jag kan inte begripa hur den är tänkt att fungera, jag kan inte få till någon ”sits” för hans rumpa hur jag än gör, och han sitter bara fast genom att den undre kanten klämmer fast hans ben. Inte så skönt, kan jag tänka mig. Remmen vandrar också upp mot halsen på mig på ett sätt som inte alls är behagligt.

Det känns som att slingan kräver ganska mycket justeringar för att få till. Eftersom detta inte kan göras med barnet i blir det mycket lyfta ur och lyfta i och böka runt med ongen. Om barnet är lite mindre och med en ängels tålamod låter det sig kanske göras, men med ett barn som svarar på alla former av knölande med att kräkas, och som roar sig med att dra och bita i mammans hår och glasögon medan hon står irriterad och svettig och försöker få till slingbärandet, är det inte en promenad i parken, kan jag säga.

Jag ska googla lite och försöka igen någon annan dag. Om inte annat för att inte ge B rätt. Han som suckade, himlade med ögonen och undrade om jag VERKLIGEN behövde en till bärmojäng efter att ha lagt en mindre förmögenhet på hybridsjalen från Ergobaby och bärselen från Stokke. Båda ganska sparsamt använda.

Jag argumenterade entusiastiskt och vältaligt för att det här, det var ju det jag egentligen behövde för att kunna utföra vardagssysslor även när H är vaken. Bärsjalen är mysig och bra, men det är ju jobbigt och omständligt att knyta den för att bära H i tio minuter medan jag vattnar blommorna eller hämtar tvätten i källaren. Och selen känns väldigt otymplig för detta inomhusbruk, den tänkte jag mer som ett alternativ till vagnen när man t.ex. är på semester och knatar runt i någon stad för att bese gamla ruiner och annat.

Så. Jag tänker inte döma ut Babasling som fullkomligt oanvändbar. Ännu.

One thought on “Babasling – första försöket

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.