Leverans igår…

Igår kom äntligen det stora paketet från Babyland.se. Istället för julklappar till varandra satsade vi i år på att köpa tillbehör till H.

Han är på god väg att börja sitta själv, och har börjat äta smakportioner av gröt. Alltså hög tid att förse gossen med en matstol! Valet har hela tiden varit självklart; det blev en Stokke Tripp Trapp. Vi velade länge mellan ljusblå och orange färg på stolen, och beslutade oss till slut för den ljusblå, med matchande babyset och dynan ”signature stripe”.

IMG_2105

Det mest spännande i paketet var dock vår nya vagn: en Babyzen Yoyo. Vi tycker om att resa, och en sulky som kan tas som handbagage lät som en dröm. Vår första vagn är en Bugaboo Buffalo, och det härket är knappast något man reser med om man inte ska mycket långt och vara borta mycket länge.

Monteringen var busenkel med undantag för suffletten, där jag var tvungen att konsultera Youtube innan jag förstod att det bara var att dra de till synes felande delarna åt rätt håll. Jag hade inte vågat ta i tidigare eftersom det är plastdelar. Resultatet: en rymlig och lättkörd sulky som gick lätt att fälla ihop till nästan ingenting. Jag är supernöjd!

IMG_2095IMG_2098IMG_2099IMG_2103

Vi hade valt röd färg på klädseln, men det går inte att kalla den faktiska färgen annat än orange. Lika glad för det är jag, för orange är en av mina favoritfärger och en jag hade valt framför rött om det hade gått.

H är ännu sex veckor för ung för Yoyon, som är rekommenderad från sex månader, så den riktiga provturen får vänta ett tag. Vi valde att bara köpa sittversionen, eftersom H nästan är för stor för liggdelen redan och vi inte tyckte det var värt 1 500 kr extra.

Paketet innehöll även ett stort lass reakläder från Petit Bateau, en babykostvärmare med biladapter och ett påslakanset med smurfarna till den spjälsäng som vi kanske har stående på vinden. Och ett spontanköp jag är mycket nyfiken på: en Babasling!

Jag vill ju gärna bära H mycket, och den verkar vara smidigare än en sele och lättare att ta av och på än en sjal. Har inte hunnit prova den ännu, så vi får se om den lever upp till förväntningarna.

I övrigt är H inne i en ganska jobbig period, han är hyperaktiv och kinkig nästan hela tiden. Det verkar som att han är extra mottaglig för alla intryck runt omkring och har svårt att slappna av. Vid bröstet ligger han och slår, krafsar, river och drar med ena handen, släpper taget och vänder sig bort så fort det hörs något ljud.

Idag somnade han äntligen på eftermiddagen och har sovit nästan tre timmar. Snart vaknar han nog och är utsvulten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.