Om mig

Det är jag som är A. Den här bloggen startade jag en gång i tiden för att dokumentera min vardag som nybliven mamma till H, som kom till världen en måndag i augusti 2014.

Nuförtiden handlar den om vardagen som trebarnsmamma, efter att lilla L dök upp i december 2016, och lilla V i december 2018. Vilket gör att inläggen inte är superfrekventa just för tillfället.

På fritiden är jag egenföretagare, eller, ja, det är lite så det känns. Att jobbet har blivit min fritid, när omvårdnaden om tre små människor kräver sitt. Ett visst mått ångest och bitterhet över svårigheten att få allt att gå ihop kan det hända att jag bjuder på.

Jag har ett osunt intresse för barnvagnar och andra bebisprylar, och ser föräldraskapet som en materialsport. Ju bättre saker, desto lättare småbarnsliv, och jag kan gå igång ordentligt på att hitta den bästa barnvagnslösningen för olika dagar och situationer.

Eftersom jag inte har några vänner i samma livsfas beträffande barn är det på nätet jag pratar barn och barnprylar med andra föräldrar, och läser gärna om hur andra har det, eller hur andra klarar av det, kanske. Mina gamla vänner skaffade barn långt tidigare, så bloggandet är för mig en ventil där jag kan tjata barnvagnar, bärselar och bebisar utan att tråka ut vänner som lämnat småbarnsåren bakom sig för länge sedan.

Jag är gift med B och bor i en villa i en liten stad inte alltför långt från Stockholm.

Till familjen hör tre katter, som ingen riktigt orkar med just nu, men de hör till familjen ändå, de rackarns pälsbollarna.

Jag gillar resor, mat och vin. Och vill förtvivlat gärna ha gröna fingrar, med en köksträdgård fylld av grönsaker och blomsterfägring. Inredning var också kul förut, innan huset var fyllt av småttingar. En del sånt kan det hända att jag skriver om ibland. Men jag saknar alla former av pretentioner på dessa avdelningar, så om man letar efter tillrättalagda interiörbilder, stylade mattallrikar och prunkande ogräsfria trädgårdar har man kommit fel. Jag delar med mig av min vardag sådan den är, med skit i hörnen, leksaker och kläder utspridda på golvet, kladdigt spill i köket, och en tämligen otuktad trädgård.

Jag är tjock, men tänker inte nöta om försök till viktnedgång här. Men lite gnäll kan nog dyka upp ibland.

Jag har för avsikt att skriva ärligt och uppriktigt om hur jag upplever livet som mamma, utan krusiduller och tillrättalagda bilder i motljus. Eller nåja, om jag fått till en riktigt snygg barnvagnsbild eller lyckats få telningarna att se söta ut och inte göra skumma miner framför kameran så kommer jag såklart att kabla ut resultatet. Men ni fattar, det här är ingen livsstilsblogg, utan bara någon sorts vardagsgrå samtidsskildring med inslag av söta barn och schyssta åk (barnvagnar alltså).

Allt jag skriver är baserat på mina egna åsikter, tankar och erfarenheter. Den här sidan ligger på min egen domän och är fri från (betald) reklam. Om jag blir förälskad i en barnvagn kommer dock världen att få veta det…

Anledningen till att både jag och min familj endast omnämns med en bokstav är dels att jag behöver hålla mitt personliga bloggande separat från mitt yrkesliv, dels att jag väljer att skriva väldigt ingående om mina barn, och publicera frikostigt med bilder på dem, och därför i vart fall vill skydda deras integritet genom att ge dem anonymitet. Annars är jag inte så hemlig av mig. 🙂

Välkommen till Allt enligt A!

Det går bra att skicka e-post till mig på a(snabel-a)alltenligta.se. Om du gillat något jag skrivit eller undrar något, eller bara vill säga hej, lämna gärna en kommentar i bloggen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.