Om mig

Det är jag som är A. Den här bloggen startade jag för att dela med mig av min vardag som nybliven mamma till lille H, som kom till världen en måndag i augusti 2014. Nuförtiden handlar den mycket om vardagen som tvåbarnsmamma, efter att lilla L dök upp i december 2016. Också på en måndag.

H var inte planerad, men mycket välkommen. Jag hade tidigare inte sett mig själv som en ”barnmänniska” och blev lite överraskad över hur rasande kul jag har tyckt det är att vara mamma, och har under bebistiden med H nördat ner mig i alla möjliga bebistillbehör som gör livet med barn lättare, vackrare och roligare. Vissa skulle nog kunna kalla det ett beroende, denna oändliga fascination för barnvagnar och bärselar och annat jag aldrig skänkt en tanke innan jag fick barn.

Jag tycker även att det är roligt att ta del av andra föräldrars upplevelser av det omvälvande späd- och småbarnslivet. Varje gång jag undrat över något relaterat till graviditet, förlossning och barn, och när jag funderat över vad jag ska köpa för babyprodukter, har jag googlat och på så vis trillat in på en mängd föräldrabloggar. Under graviditeten med H roade jag mig med att googla ”förlossningsberättelse” och beta av varenda träff under några veckor… Inför lillasysters ankomst var det nog ”syskonvagn” som toppade söklistan.

Eftersom jag själv uppskattat information och tips från andra (och såklart även för att dokumentera denna tid för oss själva) har jag startat denna blogg. Förhoppningsvis kan den bidra med något för någon annan, om inte annat känslan av att man inte är ensam om de problem och funderingar som graviditet och spädbarnsliv för med sig. Mina gamla vänner skaffade barn långt tidigare, så bloggandet är för mig också en ventil där jag kan tjata barnvagnar, bärselar och bebisar utan att tråka ut vänner som lämnat småbarnsåren bakom sig för länge sedan.

Jag är sedan ett antal år sambo (numera nyförlovad) med B, och vi flyttade i somras från ett ”lånat” gammalt hus i en Stockholmsförort till vårt allldeles egna drömhus med sjöutsikt i en småstad inte alltför långt från Stockholm.

Vi har tre katter, som ingen riktigt orkar med just nu, men de hör till familjen ändå, de rackarns pälsbollarna.

Annars är mina intressen resor, mat och vin, inredning och trädgård. En del av det kan det hända att jag skriver om ibland. Men jag saknar alla former av pretentioner på dessa avdelningar, så om man letar efter tillrättalagda interiörbilder, stylade mattallrikar och prunkande ogräsfria trädgårdar har man kommit fel. Jag delar med mig av min vardag sådan den är, med skit i hörnen, leksaker och kläder utspridda på golvet, kladdigt spill i köket, och en tämligen otuktad trädgård.

Jag är tjock, men tänker inte nöta om försök till viktnedgång här. Men lite gnäll kan nog dyka upp ibland.

Yrkesmässigt är jag egenföretagare i ett konsultyrke, och fortsatte därför att jobba även sedan H kom. De första sex veckorna var jag hemma på heltid, men sedan delade jag och B lika på föräldraledigheten och jobbade och var hemma på halvtid båda två. Jag hade velat vara hemma på heltid lite längre denna gång, men det är svårt att få det att fungera som egenföretagare. Lite ångest över att bara vilja vara med bebis, men ha ett jobb som hela tiden pockar på uppmärksamheten, kommer säkerligen att ventileras.

Med H hade jag problem att få amningen att fungera, och han blev slutligen uppfödd på ca 50/50 bröstmjölk och ersättning, men delammade tills han var drygt 18 månader. Jag hoppades kunna slippa ersättningen denna gång, och att bebisen skulle få enbart bröstmjölk genom amning och utpumpad i flaska. Efter en lång kamp, med bl.a. tecken på mjölkproteinöverkänslighet hos L, fick jag ge upp försök till helamning med lillasyster också.

Jag har för avsikt att skriva ärligt och uppriktigt om hur jag upplever livet som mamma, utan krusiduller och tillrättalagda bilder i motljus. Allt jag skriver är baserat på mina egna åsikter, tankar och erfarenheter. Den här sidan ligger på min egen domän och är fri från reklam.

Anledningen till att både jag och min familj endast omnämns med en bokstav är dels att jag behöver hålla mitt personliga bloggande separat från mitt yrkesliv, dels att jag väljer att skriva väldigt ingående om mina barn, och publicera bilder på dem, och därför i vart fall vill skydda deras integritet genom att ge dem anonymitet. Annars är jag inte så hemlig av mig. 🙂

Välkommen till Allt enligt A!

Det går bra att skicka e-post till mig på a(snabel-a)alltenligta.se. Om du gillat något jag skrivit eller undrar något, eller bara vill säga hej, lämna gärna en kommentar i bloggen!  Jag svarar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *