Skrikdag deluxe

Skrikdag deluxe

Mmmm… vissa dagar är ju lite sämre än andra…

L har varit tillbaka på föris hela veckan, till synes återhämtad från sin sjuka, förutom lite rossel och slem. Aptiten har varit tillbaka med råge, som sig bör efter en vecka med knappt matintag.

Men i torsdags ringde de hem H vid lunch. På kvällen hade han 40,6 graders feber, och även på fredagen låg tempen på över 40, och han började också hosta och rossla. Nästan två veckor efter L, men det verkar vara samma sk*t?!?

Jag var ute och svirade en kort stund på fredagen, för att fira med kollegorna. Lilla V fick följa med, för att underlätta för B, så han slapp ha både bebis och sjuk unge att hantera. Vi myntade begreppet ”tantsupa”, d.v.s. börja dricka vin vid fredag lunch, hinna avverka en trerätters affärslunch OCH sitta på kontoret och smida planer och dricka bubbel och ändå hinna hem till strax efter 19, lagom salongsberusad. Allt det roliga (eller så mycket av det roliga en orkar med i fyrtioårsåldern) men utan baksmälla och med möjlighet att orka med livet som vanligt morgonen efter.

Maken hade nattat båda ”sina” barn när jag kom hem. V hade varit vaken större delen av tiden vi var borta, för det var tydligen alldeles för spännande att vara ute på lokal och på kontoret med tanterna för att hon skulle kunna sova. Men hon somnade rätt lätt i den lugna, bekanta miljön hemma, och jag och B fick en fredagsmiddag på tu man hand.

Storbarnen verkade dock ha reagerat på att mamman var borta när de somnade, för båda två kom plötsligt upp efter 22, och ville sova i min säng. Gråt och tandagnisslan från L hade föregått det hela, när B försökte natta om. Henne fick han dock ner igen efter en stund, men H sov kvar hos mig.

Sedan var det lördag. Och bebis skrek en omgång vid frukost.

Därefter babysim. Där bebis orkar 25 av 30 minuter. Sedan var det skrikfest tills vi var ombytta och ute i bilen och hon kunde ammas till sömns innan vi fortsatte till farmor på lunch.

Innan vi åkte hem vaknade hon och tokskrek. Ville inte amma ordentligt. Som tur är somnade hon i bilen. Det gjorde alla barnen. Men L vaknade en kvart innan hemkomst. Och började gasta. Hon tokskrek fortfarande när vi kom hem.

Vi tog in henne och bebis först, försökte lugna henne, men hon bara vrålade. Sedan kom H in. Och vrålade. Han hade vaknat ensam i bilen under de 3-5 minuter som gått efter att vi tog in de andra, och var arg och ledsen. Sedan började bebis skrika.

Hon fick flaska. Och skrek mer. Vi åt middag, och H vrålade över att L valt ett glas som han ville ha. Sedan fick han glaset, och då vrålade han över att han ville ha det glas jag erbjudit henne för att släppa det första.

Bebis skrek mer. Hade bajsat ner sig och fick mer flaska. L skrek för att hon ville sova hos mig. Sedan ville hon inte det. Men det ville H. Så jag lade mig med honom.

Efter ett par timmar kom L upp och vrålade. Erbjöds att sova med mig, men fortsatte vråla och ville då sova med pappan. Är hon sjuk igen, eller är det någon sorts tvåårskris? Det är ett väldigt gråtande och gnyende och skrikande på henne just nu.

Nu sover alla utom jag. Jag har ont i huvudet efter allt barnskrik, och ett nytt halsont. Eller samma gamla som kanske faktiskt bryter ut nu. Jätteont i axlar och nacke efter att ha haft storbarn i min och V:s lilla fristad, så att jag fått amma henne från båda brösten liggande på bara ena sidan. Det går liksom inte att diskutera med en febrig fyraåring om att han inte får ligga på tvärsen i sängen…

Och nu blir det samma sak i natt igen. Jag har till och med tagit en Iprensa, men den verkar inte ha bitit alls på vare sig halsont, huvudvärk eller nack- och axelvärk.

Ny dag imorgon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.