Sjuk dator, sjuka barn

Sjuk dator, sjuka barn

Så var vår arbets-/förskolevecka slut för denna gång. Det har varit en till kaosvecka, och jag hoppas bara att jag kan komma ikapp nästa vecka.

L har varit sjuk helt veckan, så B har fått hantera både bebis och en tvååring med 39-40 graders feber. Redan där har jag behövt skära ner på arbetstiden för att kunna avlasta.

Och vad mötte mig på kontoret på måndagsmorgonen? Jo, en dator som inte ville fungera. Igen! En två år gammal iMac ska inte bete sig så här – det känns som att jag sitter på en gammal trött PC i samband med införandet av någon av de sämre Windows-versionerna.

Det gick för all del att logga in… men… dörren var öppen, ljuset var tänt, men ingen var hemma, om en säger så. Varje knapptryck krävde 5 minuters betänketid, eller medförde ingen reaktion alls. Att radera hårddisken och ominstallera operativsystemet för tredje gången i år kändes inte riktigt som en effektiv åtgärd. Jag måste kunna lita på att ha en fungerande dator när jag kommer till kontoret – jag hamnar 2-3 dagar efter med allt för varje krasch.

Och tid är inget jag har gott om, med en kraftigt beskuren barnomsorg att inrätta livet efter. För nej, min man klarar inte att ta hand om alla tre barnen själv, så jag kan bara jobba de timmar de två stora får gå på förskolan. Och försöka toppa upp med mejlsessioner och skrivjobb på sena kvällar, när jag orkar. Resten är oavlönad föräldraledighet…

Onsdagen fick alltså vikas åt att ta med den sjuka datorn till Apple Store. De hittade inget uppenbart knas (utöver att den inte fungerade, då 🙄), så den fick stanna kvar för djupare diagnostik. Som ledde till ett förslag på hårddiskbyte. Ok, fair enough, bara jag kan börja lita på den igen.

Arbetsveckan försvann. Och dagen idag bestod av sjuka barn, då även V uppvisade en viss temperaturökning och en hel del ”ögonsnor” på vänsterögat. Jag tog med L till vårdcentralen, efter fem dagars hög feber och nu även okontrollerad gråt halva nätterna. Lungorna lät bra, inga svullna lymfkörtlar (hon vägrade öppna munnen) och inga konstigheter på sänkan. Virus, helt enkelt.

V sov knappt på hela dagen, och ville inte amma.

Inget babysim/simlekis imorgon…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.