Den omöjliga kombinationen

Alltså. Bebis och L. Det är ingen fungerande kombination. Den ena somnar sent (även om det blivit tidigare än förr), och gör att mammans städ-och-fix-tid blir sen, och hennes eventuella egentid ännu senare. Den andra somnar tidigt, och vaknar snortidigt.

Inatt somnade jag vid tvåtiden. Hade egentid mellan 23 och 01, då bebis vaknade och tyckte att det var hög tid för nattens sovamningssession. Jag ammade henne och somnade vid 02-tiden. Sedan väcker hon mig 1-2 gånger per timme för att byta tutte. Eller bara prata en stund. Före 06 dimper L in i rummet. Hon väcker inte sin pappa, utan sticker från nedervåningen för att härja på sin mamma.

Hon kommer inte för att gosa. Hon vill ha Greta Gris och klämmis. Eller alla pennor och kritor. Just nu sitter hon (förhoppningsvis) och ritar i sin Babblarna-målarbok i köket. Men det vet man aldrig. Hon kräver full tillsyn just nu. Hon har en tvåårings fulla kapacitet till bus och jäkelskap. And then some. Och bebis vill ligga kvar i sängen och amma/snooza.

Och jag vill förihelvete bara få sova någon gång! Jag är inte girig; två timmar ostört skulle göra underverk. Men jag kan inte minnas när jag fick sova två timmar ostört senast. Jag är så trasig. Hjärtat rusar, och ibland hugger det till i bröstet så att jag tror att jag är på väg att dö knall och fall.

Köket är inte ens städat efter middagen, för jag gjorde det fatala misstaget att inte göra det själv och direkt. Jag har absolut noll sömn i kroppen och nu måste köket städas innan någon kan få frukost.

Idag är det storbarnens lediga dag från förskolan. Jag har ett brev och åtta telefonsamtal kvar på veckans ”måste-absolut-göra”-lista på jobbet. Telefonsamtal hemifrån med 4-åring, 2-åring och bebis går ju bara inte, så mitt enda hopp är att kunna gå ut med bebis (och kanske L) för sovstund i vagnen, och sedan smita upp på kontoret medan de sover.

Men jag tror inte att L:s sovstund räcker för åtta samtal och ett brev, så hon får nog nattas hemma först, och stanna hemma med pappa och storebror. Men då måste jag vänta med att gå tills efter att hon somnat, eftersom H blir rädd av att lämnas ensam på övervåningen medan L nattas där nere.

Nu har L ritat på sina händer, bordet och stolen. Som tur är med Ikeas tuschpennor, så bordet och stolen fixas lätt med en wipe, och händerna… tja, det brukar nötas bort

på ett par dagar. Hon har fått klämmis och ”Musse och racergänget”. Och håller nu på att plocka med något annat, enligt ljuden därutifrån. Bebis har somnat intill mig, och jag vill så gärna somna med henne.

Nåväl. Dör jag knall och fall så får jag i alla fall sova. ”Här vilar mamman. Äntligen fick hon ostörd sömn.” får inskriptionen bli.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.