Lätt rövig ensamdag, och nya lykkeposer från Småfolk

B hade ärenden idag, och jag har – som tidigare meddelat via instagram – varit själv med alla tre barnen. Det är typ inte görbart. Det blir bråk och slagsmål och det äts kattmat och alla är sura.

Idag räddade jag upp situationen på enklast möjliga vis – jag packade ihop småttingarna i Donkeyn (=instant sleep) och tvingade på H vinteroverallen, och så promenerade vi iväg. Lååång promenad, och sedan lunch på McDonald’s. Vinnande koncept. H småsprang bredvid (och framför och på sidan av) vagnen hela vägen, och L vaknade lagom för att få sig ett Happy Meal. Alla var glada, och vi var borta från hemmet i tre-fyra timmar.

På kvällen fick jag tid att gå igenom paketet från Småfolk som jag hämtade igår. Och…ja…det var en blandad kompott. Sämre än det brukar vara.

Till V: en tunn filt, en liten haklapp, en stor haklapp, en baddräkt, en kortärmad body, ett par märkliga tossor i somrigt motiv, en kortärmad body, en badcape och en pyjamas. Mmmm… återigen detta att om en beställer ett paket i en viss bebisstorlek i februari, så är det inte så användbart att få en massa sommarsaker i den storleken, för de har bebis sedan länge vuxit ur när sommaren kommer. Så baddräkt och kortärmad body går bort direkt. (Även om bodyn var jättefin.) Och vad återstår då om en räknar bort det som inte är kläder? Jo, en ynka pyjamas.

L:s paket var snålt tilltaget: två klänningar, en t-shirt och ett par shorts. Egentligen rätt okej, men jag brukar sällan klä barnen i klänning eller shorts. Eller kortärmat heller, för den delen. Klänningar är opraktiska och hindrar lek, och korta plagg utsätter barnen för både sol och grusig asfalt…


H var nog vinnaren: tre långärmade tröjor, ett par byxor och ett par strumpor. Han kan nog ha samma storlek nästa vinter, så det gör inget att en av tröjorna har julmotiv.

Inga riktiga höjdpunkter, flera riktiga missar och lika sunkigt könssterotypt som vanligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.