Bebin på jobbet

Måndagsmorgonen började med ett samtal från förskolan. Det är alltid oroväckande när telefonen ringer 07.21.

Personalbrist på grund av sjukdom – kan vi ha våra barn hemma idag? (HELL NO!!! säger ryggmärgsreflexen.) Ja, jo, javisst, det får vi lösa. Vad kan en annars säga när vi har en förälder hemma? Men att ha tre barn under fem år hemma med en förälder en hel dag låter sig inte riktigt göras (utan psykbryt). Ännu. Hos oss. Det blir totalt kaos, och är en prövning även när vi är två föräldrar hemma.

Så förskolebarnen fick stanna hemma med pappan, och bebin fick följa med mig till jobbet. Som tur var hade jag inga möten inbokade. Hur det gick? Som smort.

Jag fick rulla min nyförälskelse-vagn i vackraste möjliga vinterväder på vägen till kontoret.

Barnet somnade i princip när vi rullade ut från infarten. Och sov och sov och sov. Jag hade kunnat få hur mycket som helst gjort, om jag inte hade varit tvungen att leka datatekniker.

Min mac hade nämligen vägrat starta redan i torsdags, efter att ha varit trött och seg ända sedan operativsystemet uppdaterades till Mojave. Hela torsdagen, alltså stunden på morgonen före BVC, och stunden efter, med bebis på kontoret, gick åt till att försöka starta om, starta i diverse olika lägen för återställning och reparation.

En nyinstallation av operativsystemet verkade frysa halvvägs, och jag försökte starta om. Inget hände, eller samma sak hände igen, och jag fick lämna datorn till synes stående fastfrusen mitt i en uppdatering.

Men på måndagsmorgonen möttes jag ändå av en startskärm. Lyckan blev dock kortvarig, för när jag efter en del segande fick skriva in lösenordet så hände inget mer än att en färgglad disk snurrade, och snurrade och snurrade.

Så det blev ytterligare en dag av datorfix. Men. Hundra omstarter, en hårddiskradering och en ominstallation senare så hade jag en dator som faktiskt startade. Och sedan ominstallation av alla appar, och alla tweaks och inställningar för att få det hela fungerande.

Innan det hela var klart hade bebis vaknat. Hon var alltså en mycket kompetent kollega, men omständigheterna gjorde att dagen blev mycket improduktiv ändå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.