Vi överlevde!

De kom hem till slut, de saknade familjemedlemmarna. Och alla levde.

Frågar ni pappan så kan det till och med ha varit så att det var han som haft den allra jobbigaste helgen. Han hade nämligen förstört ryggen genom att ha sovit knasigt dagen innan avresan, och kunde på grund av detta, plus passning av medföljande fyraåring, plus dåligt väder, inte åka skidor mer än en timme på hela långhelgen. Mina sympatier var stora. Verkligen.

Lillskrutten hade i alla fall haft det bra. Gått i skidskola i tre dagar, och fått medalj. Fått obegränsad tillgång till pappans padda, spelat Nintendo med farbror C och ätit bra mycket mera godis än på en vanlig helg. Till frukostarna hade han ätit plättar, korv och köttbullar. Med sylt och grädde. Allt på en tallrik.

Jag hade ägnat även söndagen åt snöskottning, eftersom det fallit ytterligare tjugo centimeter snö sedan dagen innan. Men det gick bra, och det kändes verkligen bra att klara av det utan bekymmer sex veckor efter förlossning. Med hänsyn till att jag sex veckor efter första barnet fortfarande hade så ont i underlivet att jag grät och kved varje gång jag duschade, och inte kunde stå eller gå längre stunder utan att få ont…

Söndagens planerade promenad till kontoret fick dock ställas in när jag insåg att jag skottat i en och en halv timme utan lunch i magen, och att barnen förmodligen inte skulle sova så länge till i vagnen.

I paketen som hämtades på lördagen fanns följande.

Två second hand-fynd i form av en andra klassisk skötväska från Bugaboo, en brun med svart undersida och grön insida, en kompis till den helsvarta med orange insida som vi har sedan tidigare, och en Papoose åkpåse från 7 A.M. Enfant.

Väskan är av modellen bb01, som såldes för en sisådär 10 år sedan, och i vart fall inte fanns i handeln för 5 år sedan, då H var på ingång. Jag köpte den svart-orangea på Tradera för några år sedan, och den har varit en stor favorit, kanske framför allt för B. Den är väldigt bra i storleken, med lagom många fack, den ovala formen gör den lätthanterlig, och den breda axelremmen med sådan där prickig plastundersida som gör att den hänger stilla och snyggt över vagnens handtag är väldigt praktisk.

Åkpåsen? Den åkte med av bara farten, eftersom den var från samma säljare och blev min för 35 kr utan att fördyra frakten. Det är en lättviktsåkpåse för höst/vår, av lite mindre modell (upp till 18 mån).

Sedan ett nyinköp – ny overall till H, eftersom hans fina Villervalla-overall gått sönder på flera ställen och behöver returneras. Och så här års kan han ju inte vara utan, så det fick köpas en ny. En Penguin från Isbjörn of Sweden, i samma mönster som vintermössan han har. I en storlek stort, ifall att den trasiga byts ut. En fleecekrage blev det också, eftersom H (precis som sin mor) inte tycker om att ha kläderna knäppta upp i halsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.