Orolig bebis. Fas eller repris?

V har varit oroligare i helgen. Velat ligga vid bröstet nästan konstant, sovit mindre och skrikit mer. Varit gasig. Och kräkts mycket mer.

Nu minns jag inte exakt när L började visa symtom på mjölkproteinallergi; när det gick från att ha en rätt krävande och närhetstörstande bebis till att bli helt outhärdligt. Utslag i ansiktet fick hon ju till slut, men först tror jag att det var mest bara skrikighet/klängighet/kräkningar/gaser/inget bajs som var problemet.

V har varit orolig nästan hela tiden som hon varit vaken i helgen, och hon har varit vaken i längre perioder. Är missnöjd med allt utom att ligga vid bröstet, hur mycket hon än ätit innan. Somnar på bröstet men vaknar raskt upp när hon blir bortlagd, och det kan dröja flera timmar innan hon somnar riktigt djupt.

Och jag har hunnit få panik och tänkt: ”NEJ, nej, nej, detta orkar jag inte igen!!!” Innan V somnat ordentligt och sedan sovit 3-4 timmar någon annanstans än på mig. Till slut. Det gjorde ju aldrig L.

Vi hann också ”skryta” till nästangrannarna om att hon inte alls kräks som syskonen, innan hon började kräkas massor i fredags. Vi måste ha jinxat det…

Imorgon ska jag börja jobba. Jag hade kunnat ge vad som helst för att få vara en vanlig mammaledig mamma, och fått stanna hemma och gosa bebis i flera månader utan andra krav än de som ställs av hem och familj. Istället måste jag ut och jaga debiterbar tid. Prestera och fakturera.

Jag har en ren helvetesperiod framför mig, då jag ska göra (nästan) allt jag gjort nu om dagarna, och hinna finnas där för tre barn, samtidigt som jag måste arbeta som tusan för att kunna fakturera tillräckligt för att både täcka kontors- och personalkostnader samt plocka ut en egen lön. På deltid fyra dagar i veckan, plus det jag kan tänkas orka på kvällar och nätter när barnen sover…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.