Familjefredag

Familjefredag

Idag var det dags för den första av mååånga lediga fredagar framöver. Barnens övergång till 30-timmarsvecka på förskolan har ju gjort att timmarna bara räcker till fyra dagar.

Jag vet inte när (om någonsin…) någon av oss kommer att känna sig bekväm med att vara hemma själv en hel dag med tre barn, så planen framöver är att vi är hemma allihopa på fredagarna. Jag får jobba ikapp det på något sätt…

Och det kan ju vara både en mysig förlängning av helgen, eller hell on earth. Idag blev det lite som en extralördag, med en lite lat start och sedan städning med barn i varierande stadier av kris inför att nästangrannarna skulle komma på middag.

H tyckte att det skulle bli spännande att få vara hemma en extra dag och se vad bebisen gjorde. Till hans besvikelse, får en anta, så har hon inte börjat göra så mycket nytt på de fyra dagar som han varit åter på förskolan. Hon äter, bajsar och sover. Ligger och ser sig omkring ibland. Men vill om hon är vaken helst bara få lägga sig med ett bröst inom huggavstånd och somna om igen. En napp kan vara okej en kort stund. Men när hon somnat ordentligt och är mätt så sover hon faktiskt bra på egen hand. Timmar i sträck mitt i familjekaoset.

Vi har inte lyckats trappa ner ersättningen, då hon plötsligt blivit hungrigare och dricker upp allt vi blandar (70 ml per flaska) efter att tidigare ha lämnat 20-30 ml. Fyra gånger om dygnet, ungefär, får hon tillskott efter amning. De gånger hon verkar helt mätt och nöjd efter amning får hon inget tillskott. Och inte hinner jag pumpa. Max en gång om dagen blir det, och nästan alltid så vaknar hon och det är bara att avbryta och ge henne det jag just pumpat ut på en gång. Ca 50 ml kan jag pumpa ut på 10-15 min. Så det blir en blandkost för denna unge också, det är ju bara att inse. C’est la vie…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.