BVC-besök, 3 veckor och 1 dag (och lite klädinköp)

Imorse var vi på BVC för andra gången med V. Hon hade vuxit bra, och hade passerat födelsevikten (som var lite målsättningen för dagen) med precis ett halvt hekto.

3 305 gram bebis. Och visst känns det att hon blivit större och stadigare den senaste veckan. På längden hade hon vuxit två centimeter sedan födseln, och mätte ståtliga 51 centimeter. Fortfarande vid tre veckor en centimeter kortare, och 450 gram lättare, än vad L var vid födseln. (!) Huvudmåttet var 36,8 centimeter.

Så jag passade på nu att unna henne… oss… mig… ett litet lass kläder till i storlek 50. Hon verkligen badar i storlek 56 fortfarande, och det blir ju ändå en del bajsläckage och kräks, som gör att de få plagg vi har i storlek 50 eller små plagg i 56 inte riktigt räcker till. B hade ärenden till Täby C, så jag följde med.

Gick in på Polarn & Pyret för att kolla på lite strumpor och boxershorts till H, hittade hylla efter hylla med halva-priset-rea. Jag har ju bojkottat den affären länge nu, på grund av övergång till sunkigt genustänk och hopplöst könsstereotypa kläder, men idag blev det ändå en påse reafynd. Och lite förlåtna blev de ändå när ett set i rosa toner hade en flickriddare på magen.

En röd plyschtröja med broderad drake, och ett set med en riddarflicka till L.

Ett set med en björnkung, två 2-pack strumpor och tre par boxershorts (det fann inga kvar i H:s storlek på rea, men det var i alla fall ”3 för 2”.
Och så de små, små kläderna i storlek 50 😍 En outfit med blå vintermönster på body och byxor, en rosa body med en liten fågel på magen och blå plyschbyxor, en liten fotpyjamas i beige med rådjur på magen och kaniner på fötterna. Och ett gäng små strumpor, ett par i minsta storleken 10/12, och tre i 13/15.

Eftersom barn i 4-årsåldern aldrig verkar ha tillräckligt med byxor (i alla fall inte en viss fyraåring vi känner), och storlek 110/116 var rätt slut på P.o.P. utöver supergrabbigt eller ej på rea, så tog jag en vända till Lindex också, och haffade några ”3 för 2”-byxor och boxers. Där hade de jättemycket fina och färgglada kläder nu, men såklart inte på rea.

3 för 2 på både byxor och boxershorts. Äntligen lite färg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.