Vardagsträning och bilstolspussel

Vi börjar starta upp vår trebarnsvardag lite.

Idag provade jag att lämna bebis hemma med pappan, och gå och lämna storbarnen på förskolan. Fast jag gick tillbaka hem istället för till kontoret efteråt. Hade först tänkt ta en sväng till kontoret för att hämta hem papper, men mängden snöblandat regn fick mig att spara det till en biltur lite senare istället.

Hon sover fortfarande mest mellan måltiderna, den lilla, och har sin främsta viloperiod på förmiddagen och vidare en bra bit in på eftermiddagen. Det bådar väl för att det ska fungera bra att vara hemma med pappan sedan, då tanken är att jag ska gå till kontoret och jobba efter lämning av H och L.

Idag var hon dock härjig och orolig från lunchtid och framåt. Verkade vilja till bröstet hela tiden trots att hon nyss både ammat och fått flaska. Skrek en del, och började kräkas. Då föll poletten rätt omgående ner hos mamman. Det är ju tredje gången nu, och nog känner jag igen en bebis som väntar på att bajset ska komma! Tänkte efter och insåg att hon inte gjort mer än en liten prutt i blöjan igår.

Mmmm… då är det typiskt att det börjar skvalpa ut i överkant istället, och att det är oroligt och skrikigt. Och mycket riktigt – inom kort hade hon fyllt två blöjor. Jag kände mig väldigt nöjd med korrekt ställd diagnos, det är så skönt nu tredje gången att allt inte bara är kaos och helt random. Jag märker skillnad i beteendet, och hör skillnad på skriken, beroende på vad det är som fattas bebisen. Nästan synd att jag inte ska ha fler barn nu när jag börjar bli bra på det hela 🙂

Efter besöket på Astrid Lindgrens barnsjukhus igår, där V:s höfter godkändes helt och hållet, åkte vi förbi Big Baby och köpte ytterligare en bilstol. Vilken i ordningen vet jag knappt längre… Det var H:s nästan nya Maxi-Cosi Rodifix Airprotect som fick bytas ut mot en Besafe iZi Flex Fix i-Size, en kompakt bältesstol där sidoskyddet kan tas av på sidan in mot bilen. Vi kunde nämligen inte klämma in alla tre barnstolarna i baksätet annars.

Men nu går det. En Besafe iZi Flex Fix i-Size till H, framåtvänd bakom passagerarsätet. Babyskyddet Maxi-Cosi Cabriofix bältat (bakåtvänt, såklart) i mitten bak, och L bakåtvänd i Maxi-Cosi Pearl XP i Family Fix XP-basen bakom förarstolen. Det gick nätt och jämt, men det gick. Fördelen är också att babyskyddet då kan klickas på basen bakom föraren när vi inte har de äldre barnen med, vilket ju blir rätt ofta innan V börjar på förskolan.

När L börjar få ont om benutrymme kan vi också byta ut hennes stol mot en Axkid Minifix, som är några centimeter smalare, men med bättre benutrymme. Men då förlorar vi den kompatibla basen. V får förmodligen åka i babyskydd så länge det går, hon också, så får L uppgraderas till en likadan stol som H när hon blir 4 år, monterad på mittenplatsen bak, och V åka Pearl eller Minikid. På sikt blir det nog tre Besafe bältesstolar på rad i baksätet.

De stora barnen har som sagt varit på föris idag. Utöver det hann de bråka sig igenom en frukost (bara H åt något överhuvudtaget, och det lååångsamt) och sedan en middag (ingen åt av maten, men lite banan fick de i sig), en dusch och en nattning. Och titta på Brandman Sam på teve i en dryg halvtimme medan middagen lagades. Så ja… vad ska en säga… de är i alla fall eniga om att Brandman Sam är ett bra teveprogram, och satt lugnt den stunden… och de blev rena och sov till slut.

(När jag menar att de bråkar sig igenom en måltid är det i regel en kombo av två barn som inte sitter kvar på sina stolar utan är uppe och ränner omkring halva måltiden, inte äter, tjafsar om att de inte tycker om maten, kladdar med mat, doppar fingrar/mat/bestick i sina glas, bankar med bestick, tjoar och skriker och kallar varandra för bajskorv, kladdar ner föräldrarna med mat och häller ut mat och dryck över bord och golv. Oh, happy day…)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.