Godmorgon, vardag! På väg till Karolinska…

Då så. Då var vardagen 2019 igång. En mjukstart för oss, eftersom jag inte tänkte hänga på kontoret i någon större utsträckning förrän nästa vecka.

Då är det dock en väldigt intensiv jobbvecka, av karaktären saker-jag-egentligen-borde-ha-sagt-nej-till-att-boka-in-en-månad-efter-bebis, men som mitt duktig-flicka-syndrom och min allmänna vilja att vara alla till lags, jämt, naturligtvis gjorde så att jag bokade in ändå.

Men idag var det mest storbarnen som fick starta sin nya vardag. Med frukost hemma, och sedan heldag på förskolan. Och starten med fyradagarsvecka, där familjemys står på schemat på fredagar. (Förtränger här att det varit lite grann av helvetet på jorden att ha alla barnen hemma nu. Det blir kanske bättre när vardagsrutiner och stimulerande dagar på förskolan blandas in i leken…?)

Just nu är vi på väg till Karolinska för ultraljud av V:s höfter. Även om allt kändes bra på BB-kontrollen, så har vi fått en kallelse till barnortopeden på Astrid Lindgrens barnsjukhus, eftersom L hade höftledsluxation, och det finns en viss ärftlighet för medfödd instabilitet i höfterna.

Förhoppningsvis är det ju vara en rutinkontroll, som kommer att gå bra. Men det är ändå nervöst. En barnortoped och en BVC-barnläkare kände ju inte heller några problem med L:s höfter, fast ultraljud senare visade på rätt rejäla avvikelser i båda höfterna. Så det var en barnläkare (på BB) som kände att något var fel, sedan bommade två (varav en specialist) innan nummer fyra (efter det andra ultraljudet) satte diagnos och påbörjade behandling.

Dagen började med att jag glömt ställa väckarklockan, och min mänskliga lilla väckarklocka vaknade en timme senare än vanligt. I brådskan av att iordningställa tre barn inför förskola/sjukhusbesök kissade minstingen på skötbordet. Inte så mycket, trodde jag först, och torkade upp en liten pöl under rumpan med papper. Sedan hittade jag den större pölen, som på grund av bakfall på skötbordet låg runt den lillas bakhuvud. Premiär för heltvätt av bebis i handfatet följde. Sedan saknades halsknappen på body nummer ett…

Nåväl. Barn är lämnade på föris, efter att faktiskt ha ätit upp en skål yoghurt med müsli vardera (full med nötter och torkad frukt, inte så himla pretto som det låter…) som första hemmafrukost före förskola. Vi är på väg in mot stan i en (än så länge) lugn morgontrafik. Håller tummarna för att dagen fortsätter bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.