Orolig bebis, orolig dag?

Orolig bebis, orolig dag?

Idag var första dagen som V varit lite mer krävande. Hon har velat ligga i famnen hela dagen, och har vaknat inom några minuter efter att hon lagts ned någon annanstans, hur djupt hon än tyckts sova innan. Från att ha tyckt att både babynest, dagbädd, stolsinsats och vagnsliggdel varit bra ställen, som hon sovit i utan protester.

Helt okej och naturligt, såklart, att små bebisar har extra närhetsbehov ibland. Men samtidigt är det något inom mig som slagit på en tyst larmknapp. Snälla, snälla, låt det inte bli som med L igen! Jag kommer inte att orka med en bebis till som vrålar HELA TIDEN som den inte ligger i famnen. Jag närmade mig försiktigt bloggens arkiv för L:s första tid. Ville inte ens läsa om det, för den sedan länge förträngda ångesten väller upp igen.

Hoppas V fortsätter att vara mer som H. Hon är mest lik honom både till utseende och temperament so far. Det är en första tid som jag kan tänka på och läsa om med nästan bara glädje (utöver vikt- och amningsstrulet).

Det blev ju bättre med L efter tre månader eller så, och både skena och mjölkallergi spelade såklart in. Nu är hon precis lika orimlig som vilken 2-åring som helst, och helt omöjligt gullig och söt också, när hon sätter den sidan till. Idag åt hon tre portioner av min hemlagade kalops, utstötande nam-nam-nam och mmmm. Jag kan inte ens minnas när hon tömde EN tallrik med mat senast!?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.