Nionde dagen efter förlossningen

Nionde dagen efter förlossningen

Idag var dagen då vi äntligen skrevs över från förlossning till BVC. Och lillan hade gått upp till 2975 gram och har en viktnedgång på mindre än nio procent för dagen.

Vår BVC-sköterska lät positiv till att försöka fasa ut ersättningen så småningom, med order att bli vän med pumpen för att öka på produktionen. Jag fick med mig ett tillmatningsset också, för att försöka minska tendenserna till flaskpreferens som vår lilla tös börjat visa det senaste dygnet. Hon vill gärna ha bröstet också så klart, men hon blir frustrerad när utdrivningen inte drar igång genast.

Framför allt mitt högra bröst är lite mer segstartat, har jag även märkt vid pumpning. Det vänstra bara kör igång och lämnar ifrån sig det det har inom dryga fem minuter, medan det högra dröjer längre innan det startar, och sedan töms i ett par-tre omgångar med pauser under uppemot en kvart. Slutresultatet brukar dock vara ungefär samma för båda. (Uppemot 30 ml nu.) Lustigt hur det kan vara…

Jag törs inte hoppas på något alls. Men jag ger det ett försök och ser hur det går.

Nästa vägning på onsdag. Nu jäklar ska här pumpas och ammas så att hon knappt orkar äta någon ersättning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.