Fjärde dagen efter förlossningen

Söndagen var en lätt kaosig dag.

Alla krisade på olika sätt. Lilla V (nu är det bestämt) sov mycket, ammade mindre och vägrade ta ersättning på kopp. Jag krisade över att pumpandet inte gav mycket, och att bebis inte gjorde sitt jobb avseende mjölkproduktionen.

B kastades tillbaka till traumatiska minnen från H:s nyföddhetsperiod, då mjölken var sen och bebis minskade mycket i vikt och var slö och inte gick att väcka för tillmatning, och pappan gick runt och trodde att bebis skulle dö, skrev lååånga detaljerade listor över milliliter ersättning ätna och minuter ammade. När BVC tyckte att han kunde sluta föra bok (d.v.s. efter att H vänt i vikt och nått födelsevikten och vidare) fortsatte han att fylla i formulärens baksida. Tätt, tätt.

H var uppspelt över att det snart var jul. L var uppspelt för att H var uppspelt. De stojade runt något alldeles förskräckligt, och till slut fick vi stoppa in H i bilen för att fara runt och göra de sista inför-julen-ärendena, så att L kunde få lite ro att vila en stund med mormor.

Efter att inte ha fått i den lilla mer än 10-20 ml ersättning sedan återbesöket, och ha använt en liten läkemedelsspruta för att tillmata de små skvättarna utpumpad mjölk i bebis mungipa i början av varje amningstillfälle beslutade jag att det var dags för att plocka fram flaskan. Jag vill amma, men viktigast är att bebis mår bra. Flaska var det ju tänkt att hon skulle få på ett eller annat sätt, även om jag hoppats få introducerade den senare, och med bara bröstmjölk. Men that’s life, I guess. Hon fattade galoppen direkt, och fick i sig i vart fall några upptoppningar innan återbesök två på julaftonsmorgonen.

Prova mammas glasögon är alltid kul…

Sedan skulle kvällens julstök ta vid. Julgran, julmat, julpynt. Bebis sov så snällt i bärsjal under tiden, halvt utslagen. Efter introduktion av napp. Har hon redan börjat få flaska så är det ju inte mycket att snacka om. Precis som L så gillade hon Tommee Tippee, och det är skönt att ha något att ta till när hon behöver snutta sig lugn. Som i sjalen, där hon annars börjar leta efter bröstet, som ju är så nära, och blir arg. Eller i bilstolen, där hon inte kan komma åt sina egna knogar.

Någon som ville testa babyskydd, bebisoverall och V:s mössa

I vanlig ordning höll vi på halva natten, och blev bara halvfärdiga. Men julafton blev det i vilket fall som helst. Och jag hade inga bekymmer alls med att hålla på och stöka hemma!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.