5 dagar kvar till BF – ingen bebis i sikte ännu…

5 dagar kvar till BF – ingen bebis i sikte ännu…

Nej, idag verkar inte bli dagen. Lika bra det, för jag känner mig inte alls pepp på att föda idag.

Fick ett ton tungsinne dumpat i mitt knä av en närstående igår, och blev alldeles deprimerad själv. All energi och livslust och känsla av att ”Aah, nu ska jag bara slappna av, vara med familjen och sedan föda barn” bara rann av mig.

Sedan vet jag inte riktigt varför jag känner redan på morgonen att idag inte är dagen. Det är nog för att båda mina tidigare förlossningsdagar liksom börjat med värkar. Med L riktigt konkret med att värkarna startade när jag vaknade vid 6-tiden på morgonen. Med H hann jag gå upp och äta frukost, men lade mig sedan och sov i soffan direkt efter kaffet, och vaknade vid 13-tiden av att värkarna hade börjat. Jag kan inte riktigt föreställa mig värkar som börjar under en dag där jag redan är igång med dagens sysslor. Men det kan de ju såklart göra.

Dag 39+1 är förstås fortfarande relativt tidigt, så det är väl inte riktigt så att jag verkligen väntar mig bebis förrän måndag-tisdag ändå.

Idag ska det städas och fejas och julpyntas och lagas bouillabaisse, tänkte jag. Allt är packat inför förlossningen, så det är bara iordningställande hemma kvar. Men så här tredje gången är jag inte alls fanatisk med det heller. Jag vill ha ett sovrum iordningställt och bäddat för mig och bebis, eftersom vi helt klart inte kan tränga ihop oss i dubbelsängen med 1-2 barn plus en alldeles skör liten nyföding.

Men jag bryr mig faktiskt inte om det är lite skit i hörnen eller småstökigt när bebisen kommer hem. Det är ju inte som att hen kommer att dö av det, eller klaga på städningen. Hen kommer rakt in i ett pågående småbarnsfamiljsliv, så är det ju bara. Det behöver mest bara vara rent nog för att vi inte ska känna oss genomstressade över att ha hur mycket som helst att göra bara för att kunna leva i hemmet när vi kommer hem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.