7 dagar kvar till BF – sista veckan på riktigt!

7 dagar kvar till BF – sista veckan på riktigt!

Nu är det alltså på riktigt bara en vecka kvar till BF. Troligen mindre än så till – ska vi kalla det VF, verklig födsel, eller FN, faktisk nedkomst? 

Det känns mest rimligt att utgå ifrån barn nummer två, eftersom en oftast går över tiden med första barnet, om än bara en dag för min del. L föddes i 39+4, vilket är på tisdag den 18/12 denna graviditet. Och har jag tjatat om att jag själv tror på den 17/12 på grund av första-måndagen-efter-jobbslut-och tre-dagar-efter-BF-beräknad-på-sista-mens-faktorn? (Oj, vad jag skulle bli snopen om jag plötsligt skulle gå över tiden med trean!)

Hur som helst så är det sista dagen i vecka 39 idag, 38+6, och det känns även tredje gången helt overkligt att det faktiskt ligger en fix och färdig bebis därinne i magen nu. Det är en liten pojke eller flicka, eller är det både och just nu, som någon sorts Schrödingers bebis…? De där små fingrarna och tårna och den plirande blicken och den (troligen) mörka kalufsen som vi kommer att förundras över om bara några dagar är verkligen därinne.

Det börjar kännas som att det är dags snart. Det är så tungt och trångt och bökigt och det går inte att peta på magen utan enormt obehag. Jag kan knappt nå bordet för att äta, och jag vaggar som en pingvin. Idag i alla fall. Igår var det ju bättre.

Lite jobb blev jobbat idag, och sedan var det dags för den sista stora hållpunkten före Hoppsan – luciafirandet på förskolan. I år hade de ett gemensamt luciatåg med både stora och lilla avdelningen, och besökarskaran hade istället skurits ner till bara föräldrar och syskon. Morfar var besviken såklart, men vi föräldrar fick se båda våra små telningar skråla lussesånger samtidigt. Mamman med gråtklump i halsen, såklart.

Om bara en stund går vi officiellt in i vecka 40, som är tänkt att avslutas med the grand finale. Mitt mål är nått efter att ha jobbat under förmiddagen imorgon och ha mött min mamma och installerat henne i hushållet. Sedan är det fritt fram för bebis att dyka upp. Imorgon kväll ska jag göra som apparna säger och bestämma mig för att jag är redo för att föda barn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.