Extrainsatt gnällinlägg – när ska jag få soooova…?

Extrainsatt gnällinlägg – när ska jag få soooova…?

Den lilla marodören tycker numera att det är helt okej att ha som rutin att vakna FÖRE KLOCKAN FEM!?! WTF!?!

Själv drabbas jag av boandeinstinkt om kvällarna, samtidigt som jag bara måste bingea Grey’s anatomy. Igår skulle jag bara se klart ett avsnitt till när klockan var 23. Då hade jag tänkt sova. Men sen var jag bara tvungen att hänga lite tvätt. Och gå igenom högarna med ren tvätt för att få klart barnens packningar tills när bebis kommer. Så när jag väl somnade var klockan säkert närmare halv ett.

Och kvart i fem kom tvååringen krypande upp i sängen och ville inte alls sova mera. Söt som socker ville hon pussas och kramas, säga ”Ässkar dig!” och sjunga ”I ett hus vid skogens slut”. Men inte sova.

Varvid jag inte kommer få något gjort på jobbet, eftersom jag kommer att somna över skrivbordet så fort jag kommer dit.

Såå trött! Varför kan ungen inte sova? Bara att få en halvtimme fram till kvart över fem eller rentav en timme fram tills klockan ringer kvart i sex känns som en avlägsen dröm vid det här laget…

Det svider bakom ögonlocken. Jag sitter i soffan, kollar musikhjälpen på SVT i väntan på att morgonnyheterna ska börja, och har inte ens orkat göra kaffe. Barnet sitter bredvid och YouTube-knarkar på ipaden. (Måste avinstallera den appen igen, för barn kan uppenbarligen inte hantera den.)

Okej, jag vet ju att det jag kan göra är att sova på kvällen. När barnet sover. Men jag vill och behöver ha lite vaken vuxentid hemma också, för när barnen är vakna får jag varken se på teve/slappa eller göra de praktiska saker som behöver ordnas.

Vet inte vad jag ska göra för att kunna bli utvilad nog att orka med en förlossning och även ha hunnit med i vart fall grundläggande förberedelser inför bebis hemma? Jag orkar inte heller gå direkt från nattning till hushållsarbete, eller jobba kvällen igenom, utan behöver få bara sitta lite också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.