10 dagar kvar till BF – sista veckan som gravid?

10 dagar kvar till BF – sista veckan som gravid?

10 dagar kvar. Sista tvåsiffriga dagen idag. I nedräkningen till BF enligt KUB-ultraljudet, förstås. Jag har ju hela tiden trott på bebis den 17/12, så i mitt huvud är jag nu inne i sista veckan. Jag tror att jag har en nyföding i mina armar så här dags nästa måndag. Men det får framtiden utvisa, en väldigt snar framtid alldeles oavsett.

Hoppsan har som vanligt varit lite lugnare under helgen, för att nu leva runt så att jag får hjärtklappning när jag är på kontoret. Troligen för att jag bara sitter rakt upp och ner på en stol hela arbetsdagen, och dels känner alla rörelser bättre, dels klämmer ihop bebis litegrann när jag lutar mig framåt för att nå tangentbordet. Jag har lite småsmärtor fram i magen av och till, men inte som riktiga förvärkar.

Jag nattsuddade till kl. 01 inatt och kände mig för rastlös för att gå och sova, och lilla fröken L vaknade 04.50. Yay. Jag kommer nog inte ha så mycket problem med att anpassa mig till en nyföding beträffande nattsömnen i alla fall… Jag undrar om det börjar bli dags för L att sluta sova middag, kanske skulle hon sova längre om nätterna då?

Strax ska jag hämta barnen på föris och ta mig hemåt. Jag bestämde mig för att köra dubbelvagnen och lämna imorse, och att hämta i eftermiddag också. Förra veckan kändes det som att jag inte skulle orka med att hämta och lämna till fots längre, men imorse kändes det okej, och jag tar verkligen allt dag för dag nu. Det är nog ändå mer positivt än negativt att gå i alla fall ett par-tre kilometer om dagen även nu när det börjar tynga ordentligt och strama och spänna både här och där. Bara jag ser till att kissa innan jag går, för annars gör det bara för ont.

Det jobbigaste momentet är ändå att försöka se till att få på två ungar kläder i förskolehallen, där jag måste sätta mig ner på golvet eftersom jag inte klarar av att böja mig hela vägen ner för påklädning. Och två barn utan undantag springer runt och röjer, och den lilla som behöver hjälp såklart rymmer iväg håller sig utom räckhåll så fort jag satt mig ner, medan den stora vägrar klä på sig och istället springer omkring som en galning. Idag ser jag till att ha vagnen väntande utanför istället för att få med ungarna till vagnsförrådet, och hämtar och gör klart den lilla helt innan jag hämtar den stora. Annars brukar H så gärna vilja följa med och hämta L på lilla avdelningen att jag brukar låta honom göra det. Men nu får jag nog prioritera mig själv och inse mina fysiska begränsningar dessa sista graviditetsdagar.

Nä, mer än så blir det inte idag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.