14 dagar kvar till BF – som att gå in i en vägg

Ja, det var tydligen så att det här med att känna sig riktigt höggravid tydligen kan dyka upp ganska sent. Och från en dag till en annan.

Magen har blivit heeelt enorm, och hänger ner sådär som den gör i slutet, så att även de rymligaste preggotröjorna glipar i underkant.

Plötsligt kan jag knappt röra mig. Jag är så otymplig att jag nästan inte kan komma ur en stol eller upp ur en säng. Eller har varit så otymplig större delen av dagen i alla fall. Just nu, efter en stunds nattningssömn och ett par timmar Grey’s anatomy från soffan, känns det rätt okej.

Men jag lämnade av H på föris imorse, gick – nej, vaggade – vidare till jobbet, och var sedan helt utmattad. Gick hundra meter för att äta lunch med B och L (som är hemma förkyld för tredje dagen i rad) och var utmattad igen efteråt.

Tiominuterspromenaden till föris för att plocka upp H igen tog närmare tjugo. För att jag plötsligt knappt kunde gå. Jag hann inte kissa innan jag rusade från kontoret, och att komma ut i kylan och försöka gå snabbt med en i vart fall mer än halvfull blåsa var tydligen inte riktigt görbart längre. Det gjorde ont som tusan, och kändes omöjligt tungt.

Jag fick smita in på en av förskolans toaletter, men även efter att vi kom hem hade jag ont, och magen spände och allt var tungt. Något har hänt det senaste dygnet eller så, och jag undrar om inte bebis har pressat sig nedåt. Det liksom skaver någonstans nedåt, i vad som känns som typ… öppningen i bäckenet. Kokosnöt på ingång?

Jag kunde knappt sitta i sängen och läsa för ungarna, och för första gången denna graviditet började jag på allvar fundera på om det kanske var dags. Redan. Och det går ju inte! Jag har ju möten imorgon, tusen andra saker som måste göras, babyskyddet är inte tvättat och de primära barnvakterna befinner sig i Karibien tills på söndag.

Imorgon går jag in i vecka 39, och då är det väl egentligen okej för Hoppsan att födas, men om jag får välja så får hen helst stanna i vart fall till slutet av den veckan, som på luciadagens kväll i 38+6, eller ännu hellre efter början av vecka 40, nästa fredag när det är 39+0. Det vore helt okej för min del. Undrar om bebis håller med?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.