18 dagar kvar till BF – Di är så söta när di sover…

Igår var båda ungarna sent i säng, och först vid 21-tiden smög jag mig ut från vår sovrummet där två barn simultannattats av två föräldrar.

Gemensam läsning av årets första bokkalenderbok, både en klassisk Pixi-bok från en luckkalender, och första kapitlet av årets julbok med 24 korta kapitel. Samt avslutningen av ”En björnberättelse”, som jag läst för H under ett par kvällar tidigare.

Lillasyster lyssnade inte så mycket på själva läsningen. Hon var upptagen med att högljutt skråla ut ett julmedley bestående av lösryckta fraser och melodistumpar från ”Midnatt råder…” (med förskoleobligatoriska rörelser i form av uppåtpekande pekfingrar som växelvis sträcks upp i luften tillsammans med tillhörande arm i takt med varje ”tipp tapp”), ”Sankta Lucia”, ”Lusse Lelle” och ”Mössens julafton”.

Sedan konstaterade hon nöjt att ”L!” ”Mamma!” ”Eja!” och ”Pappa!” ”Ligger sammans sängen!” och somnade snabbt och fridfullt, precis som sin storebror. Han har i och för sig länge varit inne i en period då han somnar väldigt lätt och snabbt. Efter högläsningen är det bara att säga godnatt, och inom 5-10 minuter sover han i regel.

Så söta att jag bara vill äta upp dem. Samt en studie i hur två små varelser kan ta upp mesta möjliga plats i en säng på 1,80. Men betyder sen kväll någonsin sovmorgon? Neheej då.

Imorse klockan 5:40 var friden slut, och trots att jag mest svepte upp L och bar henne ut ur rummet och upp på övervåningen så följdes vi inom minuter av en storebror, som hade sovit när vi gick.

En halvtimme eller så satt de faktiskt helt sömndrucket lugnt och tittade på andra barn som lekte på Youtube. (Seriöst, VAD är så roligt med det?)

Men sen var det dags för fullt ös medvetslös igen. De ritade med tuschpennor (mest på sig själva), släpade varandra runt i huset i en blå Ikea-påse, klättrade på köksstolar, pall och stege. Medan jag försökte göra frukost och julstäda köket. L ville sedan bara sova middag i en dryg timme. Mamman hade behövt mer.

Jag är så trött.

Om 18 dagar, eller lite mindre än så, ska en liten skrikbajsare ansluta till detta kaos. Hujeda mig.

Nåväl. Målet för dagen är att städa så pass mycket att jag sedan kan julpynta och baka ett lass lussekatter med gott samvete. Hmmmm… det är inte okej att låsa in en snart 2-åring och en 4-åring i lekrummet, va?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.