23 dagar kvar till BF – mamman är lugn och trött, och magen känns liten?

23 dagar kvar till BF – mamman är lugn och trött, och magen känns liten?

Det känns inte som att det så var länge sedan jag började min nedräkning med 100 dagar till BF. Men mer än 3/4 av de sista hundra dagarna har redan passerat, och om bara några dagar till så kommer jag att vara nere på under tjugo dagar. Sjuu-huu-ukt!

Jag känner mig ganska lugn, och tänker inte jättemycket på graviditeten under en vanlig dags gilla vardagsgång. Så länge jag får boa lite, något steg i taget, varje dag, så tänker jag inte jättemycket på förlossningsförberedelerna heller. Jag håller på att ”knyta ihop säcken” på jobbet inför ledigheten, och försöker få till lite vettiga presenter till barnen. För L:s del är det ju även födelsedag om bara några dagar. Lilla skruttan <3

Generellt känner jag mig lite sömnig och tillfreds och allmänt ”zen”. Jag är jättetrött under förmiddagarna, och sveper gärna en ullfilt runt mig och lutar huvudet över skrivbordet en stund efter morgonfikat på kontoret. Det är så skönt att mest bara driva igenom dagarna i ett lite halvtrött dis, och inte bekymra sig över speciellt mycket alls.

Eftersom Hoppsan rör sig regelbundet är jag inte särskilt orolig över hens mående, men jag har reflekterat över hur ”liten” magen känns. Alltså, jag har ju sett mina egna bilder och vet att den är rätt enorm, men den känns liksom inte sådär superduperhöggravid ännu. Den är en ganska fast och alltmer lågt hängande kula. På sluttampen av de tidigare graviditeterna vet jag att jag känt att ”Nä, nu kan magen inte bli större utan att explodera”, men sen så har den ändå lyckats bli större, och de sista veckorna vet jag att jag känt att min rörelseförmåga har varit riktigt, riktigt begränsad och att huden varit spänd som ett trumskinn, så att det kliat och ömmat. Borde inte den tiden ha kommit nu, med bara tre veckor kvar? Eller var det kanske bara en vecka eller två som det var så? Jaja, nästa vecka är det dags för sista (?) barnmorskebesöket, så jag får väl se då hur magkurvan lagt sig.

I övrigt börjar förlossningspackningen bli nästan komplett. Några småsaker ska fortfarande fixas, men jag är nästan i mål.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.