24 dagar kvar till BF – bebis om tre veckor?

Idag är det tre veckor kvar till den dag som jag stenhårt tror kommer att bli Hoppsans födelsedag. Jag både längtar, och hoppas att det inte blir tidigare än så.

En lugn jobbdag utan möten, med avverkande av skrivbordsjobb, och sedan tidig hemgång för hämtning av barn. Måndagar brukar det vara bäst att jag hämtar, och att hela familjen sedan ses hemma direkt efter förskolan för en snabb, enkel och tidig middag. Ingen i hushållet brukar vara på topp på måndagar, och snabbt i säng för alla brukar vara ett vinnande koncept för att klara av resten av veckan sedan. Fiskpinnar, ärtor och kokt potatis stod på menyn idag. Båda barnen sov strax efter 19, och jag har hunnit få undan lite mer tvätt.

Graviditeten är väldigt händelselös just nu. Hoppsans rörelser är mycket mer diskreta, och består mest av små buffar och krafsanden. Men hen rör sig regelbundet på sina vanliga tider, så jag antar att det är platsbristen som gör att det inte går så vilt till längre.

Jag kan gå och röra mig relativt normalt, även om det börjar kännas som att magen står allt lägre, och att det tynger nedåt med ständig kissnödighet som följd. Det värker lite i underlivet, främst om kvällarna, och känns liksom lite svullet. Troligen även det av att det tynger neråt hela tiden.

Jag har också hamnat i läget där nästan inga tröjor når över magen längre, utan även gravidtröjor gärna vill börja glipa längst ner. Tur att jag har några riktigt rymliga klänningar att bo i.

Jag nattade det här lilla trollet ikväll, och kan inte fatta att hon ska bli storasyster väääldigt snart? Hon är ju nästan bebis fortfarande! Kommer jag att uppleva att hon åldras lika mycket över en natt som jag kände att H gjorde när hon föddes?

Nästa vecka fyller hon 2 år. Samtidigt som hon fortfarande är min lilla bebis är jag ändå förvånad över att hon inte redan är en tvååring. Det är sådan skillnad med andra barnet – hon har mognat så mycket snabbare än H, troligen just för att hon hela tiden har haft draghjälp av storebror som kan göra så mycket mer.

Nej, idag ska jag komma i säng i tid, så jag slipper somna över skrivbordet mer än absolut nödvändigt imorgon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.