25 dagar kvar till BF – svanskotesmärta och sömnbrist

Sköna söndagen började med små tassande steg, en puff i ryggen och en odör som kom smygande från sängkanten. Mmmm…morgonbajsblöja… Bara att försöka få med den lilla upp för att byta utan att väcka den stora, som inte är naturligt morgonpigg, och så väl behöver sin sömn på helgmorgnarna. Klockan visade 05:20. Fin tid att administrera världens största kletbajs från överkant till överkant…

Tanken var att parkera oss i soffan för någon sorts vilostund tills klockan inte var så okristligt tidigt längre. Lite barn-tv på för att blidka den lilla. Men hon ville (som vanligt) byta program ungefär var sjunde minut. Attention span: 0. Känsla av vila och avslappning: 0.

Att ont i svanskotan verkar vara min nya bästis gjorde inte det hela muntrare. Eller att jag för fjärde eller femte morgonen i rad vaknade med halsont och taggtråd-i-halsen-hosta. Eller att jag ”nattsuddat” till efter midnatt. Gaah, jag måste verkligen börja ”sova när barnet sover” gällande L, för det är så slitigt med sådana här morgnar efter mindre än fem timmars sömn. Helgen genererar alltså plus vare sig på hushållsarbeteskontot eller energikontot.

07:00 kom storebror upp. Efter att mamman legat i en orolig dvala i soffan i en timme.

08:00 hade vi väckt pappan och plockat fram frukost.

09:00 var det leka-smålego-dags på lekrumsgolvet. H byggde skepp åt bara mig och honom, med varsin gubbe som var ”ninja”. L tränade finmotorik genom att ta på och av hjälmar och andra huvudbonader.

10:00 blev det äntligen vilodags, och jag fick en dryg timmes (nästan en och halv, faktiskt!) ljuv sömn med gosig… bebis är hon ju inte, men lillunge, då.

12.00 började vi göra oss iordning för en promenad till matvaruaffären för middagsinköp och pakethämtning (idag igen, pga boande preggo). Någonstans här uppstod en reva i rumtiden, för först vid

14.30 var vi framme vid affären, mindre än en halvtimmes promenad bort. Barnen tycks alltid förvandlas till smådjävular när vi kommer ner i sovrummet för att byta om, vare sig det är för natten eller bara för att gå ut. Det hoppas i sängar, springs runt, de jagar varandra och tjuter och far omkring åt alla håll utom in i kläderna. Vid det laget hade jag drabbats av totalt blodsockerfall, och kom till affärens kafeteria med spaghettiben och skakande händer och yrsligt huvud. Planen var hela tiden att trycka i oss en varmkorv till lunch där, men det blev mer än en timme senare än tänkt.

16.00 var vi hemma igen, och matlagning påbörjades medan barnen slogs över plus plus. Det blev delizie med kokt skinka, emmenthaler och zucchini, med färdigköpt tomatsås. Gott för oss vuxna, men barnen var inte övertygade.

18.00 badade barnen, och vid 20.00, eller strax därefter, sov de båda.

Någonstans tvättades två maskiner tvätt och diskades en maskin disk, men mer än så hände inte. Jo, B packade in gräsklipparroboten i garaget för vintern…

Jag fick hem de sötaste små ullkläderna till Hoppsan, och handlade två megapack med trosskydd samt sportdryck och kexchoklad till förlossningsväskan. Pripps Energy verkade inte finnas längre (?) så jag fick testa några andra. Det är alltså inte energidryck, utan sådana där med mineraler och elektrolyter och annat, lite som vätskeersättning. Pripps Energy hade jag med vid båda de tidigare förlossningarna, och varit nöjd med det både som törstsläckare och extra energi (sötad dryck), så varför ändra ett vinnande koncept?

Och hur passande är inte kexchokladerna just nu?

Packningen går framåt. Får jag bara ett sista paket med beställda kläder, och en bilstol till L, så är allt som ska med i alla fall hemma sedan.

I gårdagens paket från H&M fanns en hel del amningskläder, och de skönaste gravidmjukisarna någonsin:

36+2. Myyycket gravid.

Önskar att jag hade köpt minst tre par av byxorna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.