28 dagar kvar till BF – det är fyra veckor, det!

4 veckor, 0 dagar kvar till BF. Men jag känner mig fortfarande inte höggravid. Jag känner mig ganska smidig och relativt pigg och alert.

Observera dock självbedrägeriet i detta. Såhär ser jag alltså ut egentligen, fast jag går runt och tror att jag har en liten nätt gravidkula.

Kaggen i v. 35+6. Fyra veckor kvar att växa. Nedan är L-magen i vecka 36+0 och H-magen i 37+2.

Så visst är jag nog jättegravid, egentligen. Och fullkomligt rund, så jag fastnar överallt, för jag har ingen ”smal” sida att vända till.

Den lilla ligisten i magen är fortsatt livlig under flera långa perioder varje dag, och spjärnar ut åt alla möjliga (och omöjliga) håll.

Jag har fortsatt försöka beta av saker på jobbet idag, men det har gått lite segt p.g.a extrem trötthet. Som eeeventuellt berodde på att jag var vaken till halv två inatt, för att sedan väckas av L vid halv sex (en kvart innan alarmet, thank you very much…) som kom tassande och tyckte: ”Bajs!”. Jamen godmorgon!

Det är nog dags för en period av nattsudd igen. Jag är lätt rastlös och har svårt att slappna av. Känner ett behov av att varje dag komma vidare i förberedelserna, både hemma och på jobbet.

Mitt system börjar ställa in sig på bebis, och jag blir irriterad och frustrerad när saker ”fastnar” där jag inte har kontroll. Tog just saken i egna händer och kontaktade svärmor för att se om L:s bilstol fanns hos henne, vilket jag var säker på, men B har påstått att hon sagt att den inte är där och sedan underlåtit att dubbelkolla fast jag i allt mer desperat tonläge bett honom om det. Och visst var den där, visade det sig. Hög tid att få hem den så att L kan byta upp sig, och babyskyddet tvättas, innan det är dags för bebis.

Annars går jag igenom listor på packning och saker som behöver förberedas. Måste komma framåt varje dag för att känna mig nöjd.

Jag har också irriterande sprickor i läpparna som vägrar läka, en i överläppen och en i underläppen, och det driver mig till vansinne. Varje gång de håller på att läka blir det för stramt när läpparna samtidigt är lite svullna, och de spricker upp igen. Jag smörjer och smörjer och inget hjälper.

Necessären är helt färdig, och bebisväskan också. Till min egen packning väntar jag på en del saker jag beställt, och det kvarstår att köpa dryck och godis och annat smått och gott. Babyskyddet ska tvättas, en Babyzen Yoyo packas ihop, en Doomoo-kudde fyllas på. Telefonen ska skickas på skärmlagning. Hmmm…har jag glömt något, tro?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.