40 dagar kvar till BF – en dag på stan med barnen

40 dagar kvar till BF – en dag på stan med barnen

L firade fredag med att vara uppe till 22. Mest för att mormor ville se på Idol i vardagsrummet där vi sover; hon är inte direkt ett sådant barn som kan komma till ro när det händer saker runtomkring. H hade i alla fall hunnit somna innan.

Och den som somnar sent måste ju …vakna tidigt? Vid 05 var hon i alla fall i farten igen. Efter en timme hade även H vaknat.

Vi åt frukost, ungarna lekte, och en stund före 11 var vi på väg ner på stan. L somnade i vagnen, sov sig igenom en fika på mormors favoritsecondhand. Dit vi kom i grevens tid, för jäklar vad detta preggo får blodsockerfall nuförtiden. Frukosten var ju visserligen överstökad före 08, men jag totalkraschade under 3-kilometerspromenaden ner till centrum, fast klockan inte ens var 12 när vi var framme. I total yrsel, med gelében och ymnigt svettandes, sjönk jag ner vid ett bord och slök en kaffe med bulle. Sedan tog det en halvtimme innan det blev folk av mig igen. Tror jag måste börja ha med ett paket druvsocker i handväskan…

Sedan shoppade vi lite. Ett leksaksaffärsbesök för att hitta någon lite pysslig leksak åt vardera barnet, så att de skulle sitta stilla en stund mellan det att de själva ätit ”färdigt” sin lunch, och att mamma och mormor ätit färdigt sin, med kaffe på maten. Det blev en Babblarna-målarbok och kritor till L, och en liten låda smålego till H (en jättefiffig och billig liten ”baslåda” som fanns med lego i de olika grundfärgerna, och beskrivningar och inspirationsbilder till några olika byggnationer). Lördagsgodis fick de välja ut på Hemmakväll också (för senare konsumtion). Sedan köpte jag mig en rymlig, stretchig klänning och ett par extra gravidstrumpbyxor på Lindex. Min uniform såhär de sista veckorna.

Sedan lunch då. Barnen åt 0,5 respektive 6 tuggor mat innan de var ”mätta”. H satte sedan igång med legobygge och var exemplarisk, medan L hällde ut sina kritor på golvet ett antal gånger, hade sönder 4 av 12 rätt rejält inom fem minuter, och försökte äta upp dem. Men. Sedan kom hon på att det var kul att pilla av pappret på dem, och var stillsamt och fokuserat sysselsatt i minst tjugo minuter. Inte som jag tänkt, men whatever works…

Sedan hade de lekparksröj i skymningen och ville aaaaldrig gå hem. Men till sist var vi ändå hemma, och jag hade klarat dryga sex kilometers barnvagnspromenad under dagen, utan nämnvärda bekymmer på hemvägen. November har helt otippat än så länge hamnat på topp i min km/dag per månad-statistik under graviditeten. Nu har den statistiken visserligen varit erbarmelig, men jag hade ändå inte väntat mig en stigande kurva under månaden före BF-månaden.

Trots publikfriande pannkakor (från frysdisken) till middag så ville L inte äta. H åt två små pannkakor. L:s foderstat idag blev alltså en skiva bröd, sex skivor leverpastej, ett glas mjölk, ungefär tre gram pasta carbonara, en liten brödbit, en liten Mer och fem lösgodisbitar. H åt två knäckemackor med bara smör, ett glas mjölk, en liten kanelbulle med saft, några tuggor pasta carbonara, ett kuvertbröd, en liten Mer, sju lösgodisbitar och två små pannkakor. Hur lever de ens, dessa barn? Det känns som att de knappt äter, och det de äter är bara helt tomma kalorier. Det var inte såhär jag tänkt mig mitt föräldraskap, avseende mat…

Nu sover de i alla fall, och jag bör väl göra detsamma, för att orka med morgondagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.